Đurić se sastao sa generalnim sekretarom Međunarodnog biroa za izložbe 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE)

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i generalni sekretar Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) Dimitri Kerkences (Kerkentzes) su danas u Beogradu razgovarali o pripremi predstojeće Specijalizovane izložbe Ekspo 2027. čiji će Srbija biti domaćin.

Đurić je zahvalio generalnom sekretaru BIE i njegovom timu na naporima koje ulažu u pripreme i organizaciju te za Srbiju izuzetno značajne manifestacije, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Ministar je rekao da je Ekspo 2027 veoma važan za „repozicioniranje Srbije u svetu“ i da će to biti prilika da učesnici i gosti sa svih meridijana „iz prve ruke vide ono što Srbija ima da ponudi“.

„Činjenica da smo dobili priliku koja se pruža jednom u životu i izbor Srbije za domaćina te prestižne manifestacije među brojnim kandidatima, svedoči o razvoju i napretku naše zemlje, a poseban izazov za sve nas je da baš Ekspo 2027 u Beogradu bude najbolji do sada“, piše u saopštenju.

Đurić je naglasio da je Ministarstvo spoljnih poslova spremno da doprinese poriređivanju te značajne svetske manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari