Posle tri godine rada na tome, kompanija Bambi, koja je tvorac najvećeg domaćeg brenda – Plazma keksa, zamenila je sve „loše“ transmasti „dobrim“ mastima. Bambi je prvi konditor u Srbiji koji je to učinio. Ono što je važno, ukus omiljenih slatkiša nije uopšte promenjen.


– Uspeli smo da u saradnji sa renomiranim svetskim proizvođačima masti postepeno zamenimo transmasti biljnim mastima koje ne sadrže transmasne kiseline – rekao je juče izvršni direktor za proizvodnju u Bambiju Dragan Živanović. On je novinarima, koji su juče obišli fabriku u Požarevcu, istakao da Bambi dnevno proizvede 2.000 tona keksa i ostalih grickalica, a od toga skoro 50 tona Plazma keksa. Poslednjih godina, kako je dodao, svake godine prosečno izbace 70 novih proizvoda na tržište, a 25 odsto proizvoda ode na izvoz. Prema njegovim rečima, godišnje se proizvede u proseku oko 1,5 kilogram Plazma keksa po glavi stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari