Austrijska niskotarifna aviokompanija Niki od 1. februara naredne godine počeće da leti na relaciji Beograd – Beč po ceni od 29 evra u jednom smeru, najavio je juče vlasnik tog avioprevoznika Niki Lauda, dodavši da će u početku biti oko pet letova nedeljno.

Lauda, inače bivši šampion Formule 1, najavio je mogućnost da u budućnosti Niki otvori i letove ka drugim destinacijama poput Hamburga, Sofije ili Bukurešta, ocenivši da će sa liberalizacijom avio-tržišta sve više „lou kost“ kompanija dolaziti u Srbiju. Lauda je objasnio da će cena karata za letove ka Beču rasti kako se bliži datum poletanja, ali da će i poslednjeg dana pred let biti znatno jeftinije nego kod konkurencije. On je dodao da će putnici dobijati besplatnu hranu i piće i da neće biti dodatnog plaćanja prtljaga. Zamenik direktora aerodroma „Nikola Tesla“ Velimir Radosavljević istakao je da je Niki tražio da ne plaća i da ne koristi aviomost i da im je aerodrom u tome izašao u susret, napomenuvši da će dva „najmodernija autobusa“ prevoziti putnike ove kompanije od aviona do pasoške kontrole.

Aviokompanije reagovale na Beli šengen

Aviokompanije Jat ervejz i Lufthanza prve su juče reagovale na vest da je Srbija stavljena na Belu šengen listu. Jat od danas počinje s prodajom karata za destinacije u EU po ceni od 19 evra u jednom pravcu, ali bez uračunatih taksi. Karte će važiti za putovanja od 19. decembra do 12. januara. Lufthanza putnicima iz Srbije nudi cenu povratne karte počev od 16 evra bez taksi. Osnovna cena karte do Rima, Venecije ili Firence biće 16 evra, Milana – 17 evra, Minhena -21 evro, Barselone -24 evra, Ciriha – 28 evra, Londona – 51 evro, Amsterdama – 58 evra i Pariza – 60 evra. E. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari