Direktor međunarodnog aerodroma Konstantin Veliki u Nišu Radosav Radojković potvrdio je da će od 20. marta turska avio kompanija Atlas džet leteti na relaciji Niš-Istanbul jer je dobila dozvolu za tri čarter leta u toku sedmice. Letovi za Istanbul biće organizovani utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Direktor međunarodnog aerodroma Konstantin Veliki u Nišu Radosav Radojković potvrdio je da će od 20. marta turska avio kompanija Atlas džet leteti na relaciji Niš-Istanbul jer je dobila dozvolu za tri čarter leta u toku sedmice. Letovi za Istanbul biće organizovani utorkom, četvrtkom i nedeljom. Broj čarter letova zavisiće od interesovanja putnika, tako da je moguće da u startu ne budu tri leta, ali smo sigurni da će ih nešto kasnije biti“ – rekao je Radojković.
On je ocenio da će ovi letovi biti posebno pogodni za poslovne ljude sa juga Srbije, kojima će skratiti putovanje i olakšati posao, jer neće morati da putuju do beogradskog aerodroma niti da vade vize za Bugarsku ukoliko su dosad koristili drumski saobraćaj. Prema njegovim rečima, nova čarter linija biće posebno pogodna u vreme letnje turističke sezone, pošto su turska letovališta popularna među građanima Srbije.
Radojković je ponovio da je pravo rešenje za opstanak niškog aerodroma uvođenje više redovnih linija do destinacija u Evropi. Jat ervejz je nedavno u letnjem redu letenja predvideo i niški aerodrom, ali samo za redovne letove do Ciriha (dva puta sedmično). Nacionalna avio-kompanija je na taj način i zvanično odustala od redovnih letova za Štutgart i Beč, koji su bili planirani zimskim redom letenja. Prema navodima pojedinih lokalnih medija, kompanija Atlas džet saopštila je da će povratna avionska karta na relaciji Niš-Istanbul koštati „manje od 200 evra“. Prema tim navodima, turska kompanija će organizovati i besplatan autobuski prevoz putnika sa nekoliko destinacija iz Srbije i Turske do aerodroma u Nišu i Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari