Generalni direktor kompanije Fijat automobili Srbija Antonio Ćezare Ferara izjavio je za naš list da će izvoz verzije modela „Fijat 500L“, sa volanom na desnoj strani vozila, u Veliku Britaniju početi ovog meseca.


– Proizvodnja za Veliku Britaniju počela je u našoj fabrici, a izvoz na britansko tržište startovaće do kraja ovog meseca, kaže Ferara i dodaje da je počela i proizvodnja verzije tog modela namenjena kupcima u Americi, gde će se pojaviti krajem juna, ili početkom jula.

U Americi se, inače, neće prodavati produžena, odnosno varijanta „novog fiće“ sa sedam, veća samo model sa pet sedišta koji je prilagođen zahtevima i standardima tog tržišta.

– Imamo plan i za Rusiju, ali njegova realizacija ne zavisi od nas, već od ishoda pregovora Vlade Srbije sa zvaničnicima u Moskvi – kaže Ferara. naglašavajući da je od jula prošle godine, kad je u Kragujevcu startovala serijska proizvodnje „Fijata 500L“, do ovih dana, u evropske zemlje izvezeno 43.000 automobila.

Od kraja prošle sedmice, podsetimo, Vlada Srbije subvencioniše plasman „Fijata 500L“ na domaćem tržištu, sa po 3.000 evra po vozilu, tako da kupci u Srbiji taj model sada mogu da kupe po ceni od 10.900 evra. Fijat obezbeđuje kredit sa rokom otplate od pet godina i kamatom od tri odsto na godišnjem nivou. Vlada će subvencionisati plasman kontingenta od 5.000 automobila „Fijat 500L“ u Srbiji., gde će taj model nositi oznaku „nacionale“. Tu oznaku nosiće pošto se 67 odsto „Fijata 500L“ proizvodi u Kragujevcu i Srbiji.

U FAS-u ove godine planiraju proizvodnju i plasman između 110.00 i 150.000 svih verzija modela „Fijat 500L“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari