Dodeljene nagrade "Najbolje iz Srbije" 1Foto: Privredna komora Srbije

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su priznanja najuspešnijm domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj ceremoniji „Najbolje iz Srbije 2016“.

 Priznanje „Najbolje iz Srbije 2016“ dodeljuje se u 25 kategorija, među kojima su i nove – najuspešnije uvođenje startap preduzeća, najbolja turistička i najbolja privredna manifestacija u funkciji promocije Srbije, kao i nagrada Žirija.

Nagrada „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji robni brend za robu svakodnevne potrošnje dodeljena je Plazmi, u kategoriji pića kompaniji Nektar, dok je u kategoriji hemije nagrada pripala kompaniji Merix, Henkel Srbija.

Kao najbolji proizvod za kuću nagrađen je Smederevac, proizvođača Milan Blagojević Smederevo AD. Extreme Intimo nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, a u kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge nagrađena je kompanija NIS Petrol, NIS AD Novi Sad.

Premia, u vlasništvu Delhaize-a, proglašena je najboljom trgovinskom robnom markom, Bio Panon, organsko juneće meso, nagrađeno je za najbolje uvođenje novog brenda. Kao najbolji strani robni brend koji se proizvodi u Srbiji, nagrađeno je Gorenje, a kao najbolji lokalni – Maruška.

Leskovački domaći ajvar nagrađen je kao najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom. Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su otišla kompaniji Sunoko DOO Novi Sad, za hranu za piće nagrađen je Nektar DOO, a u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi nagrađen je Philip Morris Operations AD Niš.

Kompanija Alfa Plam AD Vranje osvojila je priznanje u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, a za odeću Luna DOO. U kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge, priznanje je dodeljeno NIS AD Novi Sad, a kao najbolje uslužno preduzeće nagrađen je AD Aerodrom „Nikola Tesla“.

U kategoriji mala i srednja uslužna preduzeća, nagrađena je opšta bolnica BEL MEDIC, a za najuspešnije uvođenje startap preduzeća – nagrađen je Kabinet DOO Sopot. Najbolji izvoznici su Alfa Plam AD Vranje i Mikro Electronica DOO Beograd.

Najbolja turistička manifestacija je Drinska regata, a Kopaonik biznis forum je dobio priznanje za najbolju privrednu manifestaciju. Žiri je ove godine dodelio i specijalnu nagradu preduzeću „Vega IT Sourcing DOO“, koje je u ovoj godini, godini preduzetništva, ostvarilo veoma zapažene poslovne rezulate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari