Dok inflacija proždire plate, Vlada odbija da pregovara o minimalcu

Sindikati optužuju državu da se poziva na svoj "tehnički mandat" kad joj ne odgovara tema, a kad joj odgovara onda odlučuje o čemu hoće

Ostavite komentar


  1. Dozvoli smo da se crni talas 90 ih vrati. To nam je sada usud drugo ništa.

  2. Kako inflacija kad je kurs evra nepromenjen od kako su Naprednjaci na vlasti ?

  3. Srediće to gospodar! Izađe na tv, održi trosatni monolog, iskuka se, izjada se, objasni kako mu je teško, pusti koju suzu i sve će biti lakše kada shvatimo kroz koji pakao prolazi u svom samopožrtvovanju za nezahvalni srpski narod! Koji samo zna da se žali i da traži da jede svaki Božji dan!

  4. Minimalac bar 50 posto to bi bilo realno..Samo da se uskladi ybog povećana cena za toliko.

  5. Pričajte šta hoćete. Još smo mi dobri. Eno u Austriji, stvarno je šok terapija u marketu. Od prošle godine ona hrana koju realno kupujete otišla jedno 40-60%.

  6. Ova vlast ne misli o obicnom coveku.Zar je moguce da se zivi sa platom od 30 ,40 , hiljada finara.Sta da kazemo o 15000,penzije koje ima 400. 000. Penzionera.Vucic vodi brigu da sacuva lopove,niko dinar ukraden vratio nije.Vucic samo laze i vara ovaj mucni narod.Psra ima,ali za vlast i lopove.To je Vucic, i njegovi hostapleri

  7. Inflacija znaci oslabiti ili smanjiti kupovinu moc. Pa ako su cene skocile za toliko treba povecati plate I penzije. I sta smo dobili Ili postigli.

  8. hitno povecati penzije i plate ….ako se ovako nastavi necemo imati ni za kanapce….ustvari kupiti kanap na vreme….

  9. Kod nas u privatnoj firmi povecanje minimalca nista ne znaci. Gazda one sa nesto preko minimalca prebaci na povecani minimalac I to je to. Uskoro ce svi primati minimalac.

  10. Jedno je istina ovu vlast smo sami izabrali , I ova vlast ne misli na narod vec samo za svoje interese.primer poslanika prima dobru platu ,prevoz,topli obrok,stanarinu,dodatak za odvojeni zivot, dnevnice,pausal,poneki upravni odbori,imunitet itd on ne zivi zivot obicnog coveka on ne razmislja dali danas ima deci da da za jelo za skolu da detetu kupi neku sitnicu dali ce da ima da plati racune jer on ima mnogo I zasto bi on nesto uradio za narod osim da ga dere to je primer poslanika a sta rade ministri premier ka predsednik koliko kosta jedan dan vucica ovaj napaceni narod . Ali mi smo narod sa kratkim pamcenjem da je I jedan politicar kaznjen sto su pokrali narod kao u rumuniji pa da vidis kako bi bilo ,ovako ne odgovaraju nikome ali nikome nije gorela do zore znaju oni to dobro .

  11. Da bi plata bila veća i prihodi treba da budu veći samo podizanje plate bez povećavanja prihoda vodi u propast a pogledajte skaču cene u maloprodaji a ne u proizvodnji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 7

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.