Kompanija za proizvodnju nameštaja Forma ideale, koja ove godine obeležava dve decenije od osnivanja, uspela je, kad je plasman proizvoda na inostranim tržištima u pitanju, da nadmaši mnoge znatno starije fabrike, te je trenutno, posle Fijata, najveći kragujevački i jedan od najznačajnijih izvoznika u Šumadiji i Pomoravlju.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Forma ideale, koja, zbog načina proizvodnje i modela poslovanja, slovi za srpsku Ikeu, čak 70 odsto godišnje proizvodnje od dva miliona komada pločastog nameštaja prodaje u 23 zemlje u svetu. Takav obim proizvodnje i izvoza obezbedio joj je poziciju lidera među proizvođačima nameštaja u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

– Kad ste lider u zemlji i regionu, jubilej od 20 godina postojanja predstavlja obavezu da se i dalje ide napred. Ovu godinu smo obeležili vrlo radno, promenom većeg dela asortimana, kao i otvaranjem sedam novih salona u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji – kažu u toj fabrici povodom jubileja.

Forma ideale zapošljava 1.300 radnika, od čega oko 600 u proizvodnji (500 u Kragujevcu i 100 u pogonu u Majdanpeku), dok su ostali angažovani u 27 prodajnih objekata širom Srbije, kao i u administraciji i logistici kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari