Domaćinstva u Srbiji za prevoz izdvajaju manje od proseka EU

Ostavite komentar


  1. Dokle vise ovih i ovakvih nepismenih tekstova na portalu Danasa? Ne u smislu pravopisa, nego u smislu sustine. Cemu poredjenje sa eu? Gde je presecno primanje u Srbiji u odnosu na ista u eu? Kakve bre veze mi imamo sa eu i njihovim “ekonomskim prosecima i primanjima“? Dokle vise ovo zaludjivanje naroda? U prvom razredu osnovne skole, danas mozda vec i u predskolskom, se uci jedna vrlo bitna i vrlo kratka lekcija, koja glasi “ babe i zabe nije moguce sabirati“! Da ne pominjem da bi vecina neupucenih gradjana mogla pogresno da pomisli da kada autor kaze “transport“ misli na gradski prevoz. Pustite vi ove slicice i dijagrame, nismo deca i novine ne uredjuju i za njih ne pisi deca! Za promenu se manite prepisivanja sa interneta i malo krenite da radite svoj posao, novinarski, onako kako bi trebalo da se radi. Autor M.Đ. je cak toliko lenj da se nije udostojio da napravi svoj dijagram, nego je samo zalepio ovaj originalni, na engleskom. Sramota za Danas!!!

  2. Bezvezna tvrdnja u naslovu. Logično je da neko ko zarađuje 5 do 10 puta manje nego prosek u EU, može i mora da manje izdvaja za prevoz. Inače ne bi imao dovoljno za hleb!

    1. Tačno je da smo bedni, ekonomski (i svakojako), ali nije tačno da trošimo manje. Pogledajte dijagram, trošimo više od Švedske!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.