Donacija Studentskom centru „Beograd“ 1Foto:Jakov Simović

MK grupa i AIK banka potpisale su ugovor o donaciji 100.000 evra Studentskom centru „Beograd”, ustanovi koja u glavnom gradu pruža usluge smeštaja za 10.500 studenata u 14 studentskih domova.

Kako se navodi u saopštenju MK grupe i AIK banke finansijska sredstva biće iskorišćena za renoviranje i opremanje u Studentskom domu „Slobodan Penezić” na Zvezdari.

Dodaje se da je donacija deo regionalnog filantropskog programa, koji će uključiti renoviranje četiri studentska doma u zemljama Adria regiona u kojima MK grupa posluje, i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške deci, mladima i obrazovanju.

Donacija Studentskom centru „Beograd” realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, koje je pomoglo u izboru odgovarajućeg investicionog projekta, kako bi donirani novac bio iskorišćen u najboljem interesu studenata.

Renoviranje u Studentskom domu „Slobodan Penezić” uključiće zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama.

– Smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja za studente koji studiraju van mesta stanovanja i njihove roditelje. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata – poručila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Prema rečima Aleksandre Stojanović, direktorke korporativnih poslova MK grupe za studentske domove u Adria regionu, konkretno u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, ukupno će biti izdvojeno 350.000 evra.

– Želja nam je da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija, i najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija. Kroz ovogodišnje donacije obuhvatićemo nekoliko hiljada studenata koji borave u studentskim domovima u Beogradu,Podgorici, LJubljani i Zagrebu – istakla je Aleksandra Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari