Početak izgradnje novog kampusa Mokrogorske škole menadžmenta najavljen je na upravo završenom Vivaldi forumu na Mokroj Gori. Projekat je rezultat lične inicijative Srđana Janićijevića, osnivača Mokrogorske škole menadžmenta, a realizuje se zahvaljujući dobročinstvu Emira Kusturice, koji je bez naknade, na korišćenje u narednih 25 godina, ustupio zemljište za izgradnju objekta, kao i sredstvima koja ulaže kompanija Telekom Srbija.

Izgradnja kampusa počeće 1. septembra ove godine, a biće završena do Prolećnog Vivaldi foruma 2016. „Koncept Mokrogorske škole menadžmenta se perfektno uklopio u moju zamisao i zavredeo je podršku. Za poslednjih pet godina Mokrogorska škola menadžmenta postala je deo Mećavnika i promoter mokrogorskog koncepta privrede i preduzetništva“, rekao je Kusturica.

Po završetku izgradnje kampusa polaznicima Mokrogorske škole i učesnicima foruma na raspolaganju će biti 450 metara kvadratnih prostora na kojem će, osim amfiteatra „Mihailo Pupin – Telekom Srbija“, biti smeštene tri učionice, biblioteka i prateći sadržaji. „Ulaganje u obrazovanje jedan je od strateških ciljeva Telekoma. Uloga velikih domaćih kompanija jeste da prepoznaju takve inicijative i da ih podrže. I mi smo odlučili da podržimo ovaj projekat. To je naš doprinos unapređenju menadžmenta srpske privrede“, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija.

Mokrogorska škola menadžmenta osnovana je 2009. godine u nameri da se kroz programske sadržaje škole unapređuje lični razvoj studenata, kao i organizacija iz kojih oni dolaze. Kroz programske sadržaje Mokrogorske škole menadžmenta na godišnjem nivou je uključeno više od 1.000 studenata iz najboljih domaćih i regionalnih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari