Dragana Đorđević o studiji Rio Tinta: Manipulacija na 2.000 strana

Ostavite komentar


  1. Ima li ijedan od ovih „ekologa“da je nogom krocio u bilo koji rudnik?

  2. Šta bi sa vidikovcem na Kablaru. I on je sigurno imao neke projekte i studije.

  3. A svi iz svojih fotelja komentarišu i prave se pametni.
    Od obrazovanja imaju veliki odmor.
    Sramota je ovakvim ,,stručnjacima“ davati medijskog prostora.

  4. Stene imaju noge pa ce da izlaze na povrsinu. Stene su starovekovno zakopano zlo koje nikako ne smemo da probudimo da se ne bismo probudili u Carpenterovom filmu ili u Ulici Brestova. Ova je ludja od svih…

  5. Slušajući našeg predsednika i vladu taj Rio Tinto je tako dobar da ga na lebac mažemo a mi se uskopistili, zato što smo glupi. Oni će, ako treba, kilo litijuma pred kamerama da pojedu, i to da zaliju sa litrom sumporne kiseline, kao onaj parizer što su „jeli“ pred kamerama, da nas ubede, ma dve kile ako treba, samo da nam dokažu da nemamo pojma i da je to toliko zdravo da bi trebalo deci da dajemo da brže rastu i da svetle u mraku, što niko na svetu nema samo mi…i hajd’ što laže Rio Tinto to razumem, planetarno su čuveni po tome, ali zašto nas laže naša vlada i predsednik to mi je čudo. Zar oni neće živeti u ovoj zemlji i piti zagađenu vodu i jesti onu hranu, ako je bude, zalivanu tom vodom oceđenom iz jalovišta, obogaćenom raznim mineralima koji su sa razlogom duboko pod zemljom?

  6. Nebojsa nemoj i ti da manipulises zamenom teza. Kakva su tvoja „rudarska“ iskustva s kopanjem litijuma pa kao mudrujes nesto?!

  7. Pa sta je problem 2,000 straba, imate strucnjake pa dokazite da je to drugacije, ili ste placeni sa strane samo da bude protiv Rudnika pa makar i sve bilo Ok, vi necete…

  8. @Velimir
    Neka prvo oni iz Rio Tinta kažu zašto su ispod „studije“ koju je naručio Rio Tinto potpisani i profesori našeg fakulteta koji nisu radili tu studiju i nisu ni znali da je neko njihovim imenima to potpisao?
    Pisao je „Radar“ o tome i još kako je jedan od tih profesora tek posle tužbe protiv dekana dobio na uvid tu „studiju“ i video svoje ime i ime još jednog kolege koji to isto nije radio. Dakle, neko ih je tu potpisao i zacrnio imena crnim markerom da se ne vidi, a dekan to krije jer je navodno „poslovna tajna“ Rio Tinta….dakle falsifikovana je i studija?
    Šta kaže prepošteni Rio Tinto, zašto su im trebali falsifikovani potpisi profesora od integriteta koji pojma nisu imali o tome da se neko služi njihovim imenima? Da nas uspešnije slažu?

  9. Vecina koji komentarisu pozitivno za kopanje ,nemaju pojma koliki je to rudarski projekat,koliki je to hemijski kompleks za preradu,koje su planirane godisnje kolicine proizvodnje kako proizvoda tako i jalovine.Evo ja cu vam pokysati docarati saberite sve rudnike litijuma sirom Australije na jednu stranu i samo ovaj jedan u Jadru je jednako.

    Mala je Srbija povrsinom ,a ima veliku gustinu naseljenosti za ovakve rudarske projekte
    Zna se ko moze da rudari,moze Kina,Rusija,Kanada,Australija,Argentina i td ,dok zemlje poput Srbije ni slycajno

  10. I ako dodje do toga da je vade neka je preredjuju u svojoj drzavi PA da vidimo
    Dal je bezbedno…

  11. Ма протерати тај шљам да никада више не крочи у Србију с ови који су то нешто потписали нека плаћају пенале из свог џепа..

  12. Pa nek kopaju ali da rudu nose u nemačku englesku ameriku i kanadu pa nek tamo je prerađuju!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.