Država će naći rešenje za CIP

Ostavite komentar


  1. Dobro, ako drzava ima resenje da sacuva CIP i da isplati zaostale ( "zaboravljene" ) plate radnicima zeleznice kojima se duguje. Zasto ta ista drzava ne isplati i ostalim radnicima kojima duguje neisplacene zarade. Recimo na primer radnicima "ZELTURIST"-a DOO kojima Drzava Srbija odnosno Vlada Srbije duguje 17 neisplacenih plata i doprinose i to za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine. Po kom arsinu vlast deli ljude, kada im duguje plate i doprinose. Da li treba da se obratimo Sudu u Strazburu da bi ostvarili svoja prava. Inace "ZELTURIST" DOO je osnovala Vlada Srbije i postoji u osnivackom aktu, kada je ovo preduzece inace nekada "cerka firma" Zeleznice Srbije, odvojila od istog. Prema tome i radnici "ZELTURIST"-a imaju ista prava kao i svi radnici drzavnih preduzeca, kojima drzava duguje neisplacene zarade i doprinose. Radnici "ZELTURIST"-a imaju pravosnazne Izvrsne presude u svoju korist donete 2015. godine. A, o imovini Zeleznice Srbije ne treba ni govoriti, pogledajte samo kako se odnose prema sopstvenoj imovini, primer jeste i hotel "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji, koji je namerno ostavljen da propadne i da bude unisten a radio je sve do maja meseca 2015. godine. Sramota.

  2. naći će rešenje kao za Gošu, kao za Šinvoz, kao za MIN Niš, kao za Železničku štedno-kreditnu zadrugu. Ničeg više u Srbiji neće biti kao što je bilo, biće samo manje ili više prioritetnih pravaca nekadašnjih Jugoslovenskih železnica, koju domaći političari sa uspehom modernizuju po ideji tvoraca TEN projekta i stručnu pomoć Booz Allen & Hamilton Consultant, BCEOM Consultant, ROLAND BERGER and SPECHT, AT Kearney & TRADEMCO, Pricewaterhouse, Coopers Consulting Ltd. i consult. comp. PLANET London.

  3. A kako je onda stanodavac kriv što je njegov stanar napravio neki dug zbog koga stanodavcu ti isti izvršitelji prodaju imovinu? Sve po "zakonu", samo to za državu (železnicu-CIP) ne važi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje 7

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje

Srbiji ne prete nestašice struje, a Elektroprivreda (EPS) ima dovoljno svoje proizvodnje električne energije i u sadejstvu sa uvozom podmiruje sve potrebe tržišta, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije za poslove upravljanja elektroenergetskim portfeljom David Žarković. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.