Država gubi 60 miliona evra na tenderima za lekove

* Milićević: Na prošlogodišnjem tenderu ponuđači su davali samo dva do pet odsto niže cene od maksimalnih * Kad je RFZO pokrenuo novu proceduru za lekove sa B liste, njihova cena je pala 27 odsto, a država je uštedela 32 miliona evra
Procedura za nabavku lekova u Srbiji skrojena tako da izbegava postojanje konkurencije ponuđača

Ostavite komentar


  1. Gubi drzava svakodnevno milione dinara na uvoznoj robi koja se narucuje preko interneta pa se plati pdv na sveki 50 paket. Prijavljivao sam Ministarstvu finansija i Republickoj upravi carina i boli ih uvo. Odgovor je sve uavisi koji carinik radi i kako radi.

  2. Ovo je katastrofa u poslednje 2 godine.
    RFZO je potonuo u vode korupcije i neznanja. Steta koju pravi je 60 miliona evta.

  3. Kolega Trkulja navodi statisticke granice (80%-125%) kao razlike u sadrzaju aktivne supstance izmedju originalnih i generickih lekova. To jednostavno nije tacno. Ove razlike nisu vece od 5% i to treba reci strucnoj i opstoj javnost. Takodje, dr Trkulja navodi grupe lekova, kod kojih se zamene ne rade u klinickoj praksi, kao sto su antiepileptici i imunosupresivi. Primer neznanja ili manipulacije cinjenicama ili, ako smo bas dobronamerni, primer neobavestenosti onoga kome je to posao.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.