Ministarstvo građevinarstva učiniće sve da se izgradnja autoputa Ub – Lajkovac na Koridoru 11 završi u najkraćem mogućem roku i neće dozvoliti da se ponove propusti zbog kojih se deonica duga 12,5 kilometara gradi četiri godine, saopšteno je iz tog Ministarstva uz napomenu da „država neće dopustiti da bude ucenjena bilo od izvođača radova, bilo od preduzeća koje vrši nadzor“.


U saopštenju se dodaje i da je na toj deonici završen postupak eksproprijacije kao i da poslednje uplate preduzećima Putevi Užice i Planum izvršene u aprilu 2014. godine, u iznosu od 8,5 miliona dinara.

– Izvođač radova neće moći da završi posao do 30. juna 2014. godine, biće potreban još jedan aneks ugovora. Zaključivanjem većeg broja aneksa tokom izgradnje ove deonice povećana je cena radova, uz stalno produžavanje rokova – tvrde u Ministarstvu i najavljuju da će „u narednom periodu biti pojačan i inspekcijski nadzor“, kao i da će deonicu Ub – Lajkovac inspektori posetiti već u ponedeljak, jer je resorna ministarka Zorana Mihajlović prilikom nenajavljene posete uočila i očigledne propuste u oblasti zaštite na radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari