Država kreira pravnu nesigurnost

Da li su firme bez potrebe plaćale porez na isplaćen prevoz?

Ostavite komentar


  1. Postoje sudske presude u kojima se zakljucuje da je dovoljan dokaz da je radnik/firma imao trosak za prevoz i nema obavezu da placa porez ako je evidentirano da je zaposleni dosao na posao.

  2. Knjizevnik Vesic i doktor Mali…..Kada smisle resenje nekog problema, onda je ono stvarno genijalno……

  3. Tako je to kada imate intelektualnog lopova koji ne zna da pročita dve cifre veće od jednog miliona za ministra finansija.

  4. E, da je samo to. Šta je sa činjenicom da MUP ne ulaćuje doprinose za svoje radnike kao svi ostali već uplaćuje retroaktivno radnicima koji odlaze u penziju i to iz bruto zarade svih zaposlenih i to po zadnjoj zaradi , ili što država zaposlenima u državnoj upravi ne isplaćuje regres i topli obrok? Sindikati su gori nego kupus -krompir sindikati u vreme Slobe ,. Propise i zakone u ovoj državi ne treba da tumače pravnici već samo kursisti numerologije i ostalih vidovnjačkih struka , al kakokažu- kakav narod,takva vlast. Laku noć pameti.

  5. Nema veze, ne kupujem više ni mesečnu ni jedinačnu dok ne vrate liniju 28. Došao u Beograd pa zna śta ne treba…

    1. Dimče, i ja više ne plaćam ni pojedinačnu kartu, upravo zbog ukidanja trole 28. Nemam čime na posao, pa idem pešaka. A što se tiče mog poslodavca i ostalih firmi, plaćamo porez od 10%, da bi se troškovi priznali u poreskom bilansu. Smatram da je nonsens, ali drugog izbora nemamo. Prosto je nemoguće skupljati sitne račune, deliti troškove…

  6. U normalnoj zemlji, SAD, koju mnogi kritikuju i bez znanja, iznos novca koji firma placa za prevoz izuzet je od poreza i za firmu i za radnika. Pozdrav drugu G. Vesicu.

  7. Šta ovo dokazuje? Bus-Plus (kolokvijalno) nam je nametnuo Đilas koji je u toj firmi imao (ima) „tal“, a preuzeo je prof. dr. Vesić i na sve načine pokušava da joj „utera“ profit gde i on verovatno ima „tal“. A za svo to vreme viče „Đilase lopove“! Ko je bre ovde lud?

  8. Tumačenje odredbe o „dokumentovannju“ troškova za prevoza bi trebalo tražiti od Narodne skupštine. Sigurna sam da će oni dati „autentično tumačenje“ pošto sami poslanici putne troškove ne pravdaju računima nego samo izjavama. Kakvi licemeri.

  9. Hvala bogu da je ukinuto pravdanje računa. Mislim da su to uradili zbog narodnih poslanika koji, prema izveštaju CINS-a ne pravdaju svoje putne troškove nego pišu izjave i mora da im se veruje. Zamislite, poslanici kao predstavnici najvišeg zakonodavnog organa kreirali, mislim usvojili izmenu zakonske odredbe, pa je sami ne poštuju. Mangupi.

  10. Kako je napisan cetvrti papus? Sklop recenica je takav da ni svoj materni jezik ne razumemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.