Država najavila 300 miliona dinara za užički aerodrom Ponikve

Ostavite komentar


  1. Najbolji potez Užičke vlasti je davanje ovog aerodroma državi. Taj aerodrom je zbog magle, snega i vremenskih prilika upotrebljiv 45 dana godišnje. Lokalci i ne znaju da je juče, 24.03. morao buldožer da radi kako bi pročistio lokalne puteve. Bitno da se priča o aerodromu, da se obećavaju milioni, a to što u većini godine ne može avion da sleti ili poleti, koga briga.

    1. Prijatelju da li ti znaš da je 5 godina pre izgradnje aerodrom rađeno detaljno ispitivanje i elaborat za taj aerodrom i da je utvrđeno da ima 285 sunčanih dana u godini i da je trebalo da služi i kao alternativa za aerodrom Nikola Tesla ukoliko tamo ne mogu da sleću avioni zbog magle.A snega mora biti na 950 mnv Sigurno bi neko u bivšoj Jugoslaviji pravio nešto da se koristi 40 dana godišnje.

  2. Aerodrom Ponikve je najbolja lokacija za vojnu vazdušnu luku u jugoistočnoj Evropi.Kada se izgradi obilaznica oko Užica i auto-put stigne do Sušice,stvoriće se neophodni komunikacijski preduslovi za možda najvažniju vojnu vazdušnu bazu u Evropi.Tada će kontrolu nad aerodromom direktno preuzeti NATO,a možda isključivo SAD,ili SAD i Turska u partnerstvu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.