Država od tranzitnih taksi za Turski tok ne dobija ni dinara

Sudeći po najavama nadležnih izgradnja gasovoda u Srbiji finansiraće se iz koncesije

Ostavite komentar


  1. Па како другачије да правимо гасовод ако немамо пара, концесија и кредит су једине могућности. Додуше, могле би да се издвоје паре из буџета али би онда сви НАТО лобисти и све НВО вриснули што „Вучић троши народне паре да удовољи руским интересима“.

  2. Ovo je konacni dokaz da se drzava, nemajuci strucnjake, opredelila da sve vece projekte podeli strancima pa sta kome padne u dzep. Da li je Bajatovic licnost koja se dokazala poslednjih decenija? Samo gubici a sto se opet formira rusko-srpaska firma kao i pre Jugorosgas u Zugu u Svajcarskoj, znamo i zasto i cemu tih 10 % odgranjavanja sluzi. Samo tako nastavite dok ne nastane usijanje i sve ne eksplodira – nazalost!

  3. ne postoji komercijalni interes za gasovod kroz srbiju. Iako je turski tok projektovan na 60 milijardi kubika tretnutno ima tek 15 što nije dovoljno da se i mi i bugari nakačimo na njega. U planu je još jedan krak od 15 milijardi ali ni to neće biti dovoljno ukoliko je snadbevanje italije u planu turskog toka. Za snadbevanje Turske, Italije i jugoistočne evrope bi bio potreban prvobitan plan od 60 milijardi kubika a i to bi moralo da se proširuje jer potrošnja gasa polako raste svake godine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.