Država odustala od dividende Telekoma, male akcionare niko nije pitao

Ostavite komentar


  1. 4860000 malih akcionara je ostalo bez dividendi jer je drzava, najvecom prevarom u istoriji, iskoristila Telekom da kupovinom Kopernikusa za 200 miliona evra, sto je jedno 10 puta vise od njegove realne vrednosti, omoguci kupovinu jedine dve relativno slobodne televizije sa nacionalnom frekvencijom od strane vlasnika Kopernikusa koji je blizak vrhu SNS-a.

  2. Како је могуће да Телеком, једностраном одлуком/која је противзаконита/неће исплаћивати дивиденду малим акционарима, јер се влада одредкла.Нико нема права да се одриче у туђе име,сем у своје,зато ни влада ни нико други неможе сеодрећи дивиденде у име 4.600.000 власника/физичких лица/ у Србији.Каква је ово демократија или како се зове ? Срамота, је се не одричем дивиденде као уосталом и сви редом грађани, па ајд да видимо, доклећете !!!!!

    1. Ljudi, uozbiljite se. Država ima 58% akcija Telekoma a odluka o dividendi se donosi prostom većinom glasova tj. 50% +1 glas prisutnih na skupštini akcionara, a ne od ukupnih akcija. Tako da je sve po zakonu. Druga je stvar što neki ne poznaju zakon pa ovde sole pamet.

  3. Da li su to ono investicije od 200 miliona za kopernikus koji ne vredi ni desetinu te sume a sve sa parama gradjana Srbije, a gle cuda vlasnik tog kopernikusa brat visokog nazadnjackog funkcionera.

  4. Ovo je samo zavrsetak operacije kojaje zpaocela krajem prosle godine. Preduzece u vecinski drzavnom vlasnistvu je kupilo kablovske operatere po ceni koja je po milsjenju strucnjaka deset puta veca od realne I time omogucila privatnicima da ostvare protivpravnu imovinsku korist. Da bi popunili rupe u bilsnsima I likvidnosti, Telekom sada uz pomoc pojedinaca zi Drzave, a sve pod okriljem SNS, otima dividend. Za 2018, a verovetno iza naredne dve-tri godine. Ovo je posao sa DRI ili nadlezno tuzilastvo. Ako oni ne reaguju po sluzbenoj duznosti, trebali bismo mi akionari da jedno peticijom pokrenemo krivicni postupak. Ovom lopovluku se mora stati na kraj!

    1. Jedino čemu ovde, na portalu lista Danas, treba stati na kraj je lupetanju neznalica koji se pozivaju na zakon.

  5. Culibrk je šampion, u jednom pasusu kritikuje Telekom što je ranije uplacivao dividende uprkos preporukama stručnjaka i Fiskalnog saveta da treba ulagati u razvoj, a već u sledećem pasusu opet kritikuje da ne poštuje privatno vlasništvo, jer je sad Telekom odlučio da ulaže u razvoj. Po svemu sudeći, jedino ispravno rešenje za Culibrk je da dobije mesto u upravnom odboru Telekoma ili neku drugu državnu sinekuru.

  6. Vučić mi oteo penziju. Oteo mi dividende Telekoma. Oteo mi Beograd na vodi. Oteo…. Svukao me u golu ravan. A sebi, porodici i svojoj kriminalno hidri, natankovao slamarice i ambare eurima i dolarima.

    1. VAZNO JE DA CE SE BEZBEDNJACIMA POVECATI PLATE, ONI CUVAJU REZIM.
      I DOBICEMO NEPOTREBNE STADIONE. I DAVACEMO RS RAZNE DONACIJE
      I SKOLOVACEMO STUDENTE IZ KOMSILUKA AKO SE IZJASNE DA SU SRBI I DAVATI IM MESTO U DOMOVIMA A MI CEMO POREZOM PUNITI BUDZET.NASE NEKO DETE CE MOZDA ZA 1 BOD DA IZGUBI PRAVO NA BUDZETSKO STUDIRANJE JER JE NEKO IZ BIH BIO ZA TAJ BOD BIO BOLJI.ISTINA ZA OVO JE ZASLUZAN KOSTUNICA, A SAD TEK NEMA SANSE DA SE PROMENI!

      1. Nemam nista protiv Donacija Republici Srpskoj, to je nas narod koji je napacen u nesrecnom ratu 90-tih.

  7. Pa niko manjiske akcionare nigde na svetu ne pita dal hoce dividendu.
    Na skupstini akcionara ko ima vecinu odlucuje i dal ce biti dividende ili ne.
    Malo preterujete….

  8. Jedini savet malim akcionarima u Sbiji, posto uopste nisu zakonski zasticeni, je da rasprodaju sve akcije i to odmah pa kad padne vrednost drzavnih kompanija a la Telekom videcemo sta i koga mogu dalje da stete!

  9. Važno je da radnici primaju 13 platu i bonus,a dividende akcionarima

    1. Neće oni dati dividendu ni ove godine. Opet će nas prevariti. Lopine.

  10. Vazno da se oni bogate a mi akcionari cemo pomreti i necemo dobiti nista. Kad je drzava toliko pametna neka otkupi nase akcije pa neka nastavi da investira u sta hoce.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.