Država opet poklonila 21 milion evra Er Srbiji

Vlada Srbije nastavila da pomaže nacionalnom avio-prevozniku, pokazuju finansijski izveštaji za 2018.

Ostavite komentar


  1. Sa ovakvom politikom Vlade, Etihadu se ne isplati da posluje pozitivno vec da izvlaci novac, a da mu poreski obveznici Srbije to nadoknadjuju.

    1. Pre će biti da neki naši političari izvlače pare nego li etihad… Zato kriju ugovore kao zmija noge.

  2. Građani Srbije preko budžeta plaćaju privatnoj arapskoj kompaniji da ostvari profit. Ovakav kapitalizam nije nikad viđen u samoupravnom socijalizmu. Kriminal par exellance.

    1. Мислите да је ЈАТ некада пословао с профитом?!

      1. Ma jok, mislim na „superhikovski kapitalizam“. Država se u socijalizmu javno hvalila kad je subvencionisala JAT. A danas sve tajno, od ugovora do završnog računa sa greškom.

      2. JAT nije napravio dugove koliko mu SNS partja pripisuje. Bez subvencija kompanija bi stavila katanac posle samo dve godine odkada je u strateskom partnerstvu sa Etihadom. Sigurna sam da ce izrecenun laz Premijerke, potvrditi i evropska komisija..

    2. A kad je pre nekoliko godina američka država pokrila manjak bankama od nekoliko hiljada milijardi dolara onda je to bio kapitalizam?A kad je nemačka država sanirala dug bankama od nekoliko hiljada milijardi eura i to je bio kapitalizam? A kad je vlada SAD pokrila dugove američkoj industriji automobila od takođe više stotina mlrd usd, takođe je to bio kapitalizam. Naravno da ne pravdam davanja iz budžeta za privatne kompanija naročito ako je u pitanju pljačkaali ako je u pitanju pomoć ili slično u strateškom cilju onda ?

      1. Стеван, У. С. А. је откупила непокретности од банака и постала власник, а затим продала непокретности. Ток новца се зна за разлику од Србије.

      2. da se informišeš na normalnim medijima a ne na tabloidima onda bi znao da su zapadne države povratile sve novce koji su pozajmile tim kompanijama koje su bile u problemu. oće li SA da vrati 100 miliona dolara koliko je do sada dobio od države i kada ?

      3. U strateskom cilju je mogao biti i JAT na cijim jaslama i posluje Air Serbia sada. Tada su Dinkicevi apetiti bili veliki a kada se tome doda i vladajuca garnitura SNS , propast je bila obezbedjena.

  3. Ovo je tkz SUPER-HIK model države tj otima od siromašnih i daje bogatima ….SNS=SUPERHIK

    1. Mislite da sve pare odu Etihadu, hehe, bog zna na koje privatne račune ide to.

  4. Изненадио бих се да чујем како влада Србије дан-данас не дотира „Галеб“!

  5. Зар има још неког коме након ових информација није јасно зашто се Закон о пореклу имовине не доноси од 2000.г.
    Ко има мотив?

  6. Sve me strah da nije kakva mucka u pitanju i da se te pare poreznika sto su sanirale i privatni deo gubitka, preko tog prvivatnika vrate u nase privatne dzepove.i ko zna da i taj gubitak nije prenaduvan da bi se vise u nase dzepove vratilo.. Sta se sve radi nije nemoguce. Strah me je, velim.

  7. Tesko mi je da poverujem u verziju kako su Arapi ulozili i pokupovali gomilu firmi i obradive zemlje u Srbiji. Ako su to stvarno uspeli, onda smo sampioni u prodaji buducnosti. Vodu i rudna bogatstva takodje poklanjamo, nestajemo uskoro bicemo robovi.

  8. Čekajte. JAT je ugašen sa obrazloženjem da posluje sa gubicima i da država ne može više da dotira kompaniju kako bi gubici bili pokriveni. Kad ono Air Serbia još gore posluje a ukinuli i posluženje i besplazni čekirani prtljag na svojim letovima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.