Država troši 700 miliona evra više nego što treba

Oštre kritike Fiskalnog saveta na račun novog paketa pomoći građanima i privredi

Ostavite komentar


  1. Pomoć ni privredi ni svim gradjanima nije uradjena selektivno po obimu krize koja ih je zahvatila.A i kod privrede gde je nekakva i selekcija radjena je uradjena nestručno i nepravedno.Ništa nije uradjenao stručno i pravedno i dalje se tako nastavlja i sve na štetu svih gradjana

  2. Zasto vlada i mali ne saslusaju savete od fiskalnog saveta? Mnogo su realni a nisu politicni, mozda je u tome zec. Ocigledno je da politicke odluke imaju veci prioritet nego ekonomske. Dokaz da ne znaju sta rade su i frilenseri kojima su poceli da razrezuje matematicki nerealne poreze i nesto sto i da neko zeli da plati ne moze, jer je matematicki ne-naplativo. To da shvate trebalo im je 4 meseca, sto znaci da oni ne rade nikakve ozbiljne analize, vec tako lupe nesto pa sta se desi. Onda su seli i smanjili parametre u jednacini da bi porezi postali naplativi. Ovo sa pomoci penzionerima je cist slihtanje za glasove jer oni nisu ugrozeni, a realno ne doprinose ekonomiji sa nekom novom vrednoscu kao sto to radi privreda. Nazalost deo privrede nije radio zbog korone, misli se na turisticki sektor, frizere i ugostitelje. Drzava je pomogla zaposlenima u neto iznosu a poslodavce i dalje tera da placajju pune doprinose i poreze iako nema posla i ne radi se. Vidi se da nema ekonomske logike. Vise bi pomogli da nisu nista trazili da se plati nego ovako.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 8

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.