Država već 22 meseca krije najveće dužnike

Za tri godine Poreska uprava objavila samo jedan spisak najvećih poreskih neplatiša

Ostavite komentar


  1. naravno.zato sto su to najveci finansijeri neke od stranaka, znaci omogucuju im da kradu budzet(nas novac) i onda privatizuju taj isti nas novac.

  2. Zato meni redovno stiže porez na garsonjeru u Žarkovu u kojoj stanujem i koji je veći od onog u NBGD blokovima. Po kvadratu! Koji plaćam redovno.

  3. Ovo je prava tema1 Spiskovi poreskih dyznika kriju podatke o povlascenim duznicima, ali i pokazuju koliko potrazivanja Drzava mora da otpise kao nenaplative. Ona to izbegava, posto bi to znacilo znacajne budzetske rashode. Njaveci problem su banke i preduzeca u stecaju, posto se radi o blizu 2 milijarde evra, u najvecoj meri nenaplativih prihoda. Tu cak dolazi do svojevrsne poreske alhemije, pa se prihodi ostvaruju i na bankama koje su u stecaju vec skoro 18 godina. Formalni izgovor je u sporosti sudova pa stecaji traju veoma dugo, nema otpisa, iako je jasno da ce malo sta od potrazivanja biti naplaceno.

  4. Poznato je da svaki dobar radikal mora da „uređuje“ državu kako god mu padne na pamet. Očekuju se uskoro botovi s komentarima, da vam objasne kako „ne morate vi baš sve da znate“.

  5. Da li se sećate koliko dugovanja je pre par godina oprošteno ‘Pinku’ ? E, to Ž. Mitrović žestoko odrađuje! Na veliku narodnu štetu.

  6. Pa sta i ako daju spisak? Laz, prevara, stelovanja, skrivanje u zadnju ladicu… Ma nema tu srece na normalan nacin. Razbiti bandu na celu sa tom kreaturom BrnaBICKOM i Vuckom dovraga!

  7. Imajte malo razumevanja spremali se svi za Veljkovu svadbu,nisu imali vremena.Sad ce oni,al je problem sto se mora sacekati trudnoca, pa ce posle . . .Au a posle krstenje, pa drugo, pa slavlje . . . Sacekajte sad ce oni.

  8. Poreska uprava treba da radi svoj posao, kao u svakoj normalnoj državi, ali pošto sa ovom vlašću, Srbija nije normalna država, to će teško ići, sve dok ovi satrapi drže vlast. Klupko je počelo da se odmotava i polako ali sigurno će i ovi radikali sići sa vlasti. Šta su uopšte tražili na vlasti, kada samo silom znaju da vladaju?

    1. Dobro pitanje,evo i odgovora;mi plaćamo iako čovek realno nema nikakvu funkciju,samo u Srbiji se to može!!!

  9. Zasto PU ne naplacuje porez svim duznicima kao sto je ,,naplatila,, jednom delu penzionera otimanjem dobrog dela penzija ? I to cetiri godine !! Idu izbori, ne zaboravljamo, a vi ne naplacujte i dalje porez privilegovanima !

  10. Mani ih Sinisa. Plati opet nekog da ti napise jedan doktorat o dugovima i pokazi im ko je ovde u pravu!

  11. A sto vi lupate glavu apa sve ce biti redovno urajdeno i svi ce da plate. Niko jos nije prosao tek tako.

  12. Bagra! Meni nisu izvršili povraćaj poreza u visini od 30.000 dinara zbog „duga“ od 7,00 ( sedam ) dinara, iako postoji uredba Vlade po kojoj „dug“ do 100 dinara ne može biti prepreka za povraćaj sredstava i ne može se smatrati dugom uopšte. Inače poreska uprava je leglo lenština i, što je još gore, neznalica.

  13. Normalan nacin poslovanja Poreske uprave u korumpiranim autokratskim rezimima.Cenzurises velike duznike,uzmes im reket za cutanje a neke i nagradis za verno sluzenje kao Pink i slicne velike duznike sa cenzurisanim i u dubokoj hladovini porezom.

  14. na toj listi su verovatno isti oni koji dobijaju novac iz budžeta pod razno raznim izgovorima.

  15. Pa valjda je jasno da su najveci duznici javna preduzeca (2/3) sto znaci da drzava sama sebi duguje i kvari privatnu privredu u velikoj meri a istovremeno sebi dodeljuje poveanje javnih plata od 15 %! Kontraproduktivno pa zato i ne objavljuje jer tu ne treba doktorat!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.