Država Srbija će, 15. aprila, drugi put ponuditi 36,85 odsto akcija fabrike kože Eterna iz Kule za 28,24 miliona dinara izjavila je juče direktorka kožare Vesna Maksimović i dodala da je cena ovog puta za 35 odsto niža nego za trgovanje zakazano za 18. mart. Državni paket Eterne čini 9.

Država Srbija će, 15. aprila, drugi put ponuditi 36,85 odsto akcija fabrike kože Eterna iz Kule za 28,24 miliona dinara izjavila je juče direktorka kožare Vesna Maksimović i dodala da je cena ovog puta za 35 odsto niža nego za trgovanje zakazano za 18. mart. Državni paket Eterne čini 9.585 akcija Akcijskog fonda i 2.954 akcije Fonda Penzijsko-invalidskog osiguranja. Na Beogradskoj berzi kažu da se trgovanje zakazuje za drugi datum u najvećem broju slučajeva kada nema zainteresovanih kupaca na aukciji ili se transakcija ne zaključi po postignutoj ceni. Na prodaju će biti ponuđeno 12.539 akcija po početnoj ceni od 2.252 dinara, dok je za prodaju zakazanu za 18. mart bila utvrđena cena od 3.466 dinara.
Firma Tradelda iz Španije i dalje je zainteresovana za kupovinu akcija Eterne, „uprkos teškoj političkoj situaciji u našoj zemlji“. Razgovori sa Tradeldom o strateškoj saradnji vođeni su prošle godine. Treba, takođe, podsetiti da će tek prodajom državnog paketa, svoje akcije na berzi moći da ponude i mali akcionari, koji raspolažu većinskim delom od 63,15 odsto kapitala – naglasila je Vesna Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari