Godinu dana nakon preuzimanja Žitoprodukta, slovenačka kompanija Don Donje ispunila je obećanja, i proizvodnja je uvećana, asortiman proizvoda proširen, broj zaposlenih povećan, a dotrajala oprema je remontovana – istaknuto je juče u kragujevačkom Žitoproduktu povodom godišnjice od promene vlasničke strukture u toj firmi.

– Proizvodnja hleba je povećana sa 20.000 na 40.000 vekni dnevno, krenuli smo sa proizvodnjom dvopeka, a u remont mlina, koji sada proizvodi planiranih 100 tona brašna dnevno, uloženo je više od 500.000 evra. U samo preduzeće, razvoj tržišta i postojećeg asortimana investirano je milion evra, a kontinuirano se radi i na unapređenju maloprodaje – kazao je zamenik direktora Žitoprodukta Bojan Aleksić.

Istakao je, pritom, da je Žitoprodukt početkom februara ove godine postao centralni pogon u sistemu Don Dona za proizvodnju tost hleba, kojim se od sada iz Kragujevca snabdeva celo tržište Srbije. U Žitoproduktu se trenutno proizvodi 16.000 komada tost hleba dnevno, a krenula je i proizvodnja dvopeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari