U glavnom gradu Austrije mala i srednja preduzeća čine 99 odsto ukupnog broja registrovanih firmi. U nameri da promoviše aktivnosti malih i srednjih preduzeća uslužnih delatnosti Bečka privredna agencija izdvojila je dva miliona evra.

Maksimalni iznos finansijske podrške iznosi 100.000 evra i odnosi se na savetodavne usluge, troškove školovanja i ličnog usavršavanja kao i na aktivne investicije. „Mala i srednja preduzeća predstavljaju oslonac bečke privrede jer stvaraju nova radna mesta, koriste se inovativnim metodama i imaju jasnu viziju razvoja. Naš cilj je da se inovativni potencijali malih i srednjih preduzeća na najbolji način iskoriste kako bi se pospešio ukupan privredni razvoj“, objašnjava Renata Brauner, vicegradonačelnica Beča i član Gradskog veća za finansijska i privredna pitanja.

Mala i srednja preduzeća često nisu u mogućnosti da u celosti finansiraju svoje inovativne projekte, niti da nađu potencijalne sponzore. Osim toga, za razliku od velikih kompanija, u bankama se poslovanje sa malim preduzećima tretira kao visoko rizično.

Imajući to u vidu, Bečka privredna agencija, odlučila je da svim zainteresovanim malim i srednjim preduzećima koja se bave uslužnim delatnostima i koja imaju manje od 250 radnika, omogući da u periodu od 1. jula do 30. septembra, podnesu zahtev za podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari