Dva ministra iz iste vlade dijametralno suprotno o pomoći

Ministarka privrede: Prolongiraćemo poreze; Ministar finansija: Nećemo prolongirati poreze

Ostavite komentar


  1. naravno da du oboje u pravu, selektivno ce neko morati a neko ne da plati, po starom nazadnom obicaju

    1. Nekada , pre 70-80 godina , živeše u mome selu , dva brata , za koje ja tvrdim da su bili najbolji prognozeri vremena u istoriji meteorologije . Jedan se zvao Predrag , a drugi Vlajo . I tako , Predrag kaže da će sutra padati kiša , a Vlajo kaže da neće . I jedan obavezno pogodi . Tako i ovi naši takozvani ministri . Jedan će biti u pravu , sigurno !

  2. Kakva sprdnja sa narodom po sistemu „dobar i loš policajac“.Bespotrebno glumatanje za široke narodne mase jer će isti ovi da urade kako kaže AV, veliki stručnjak za sve, i to sve uz posprdicu „na molbu predsednika….tralalala….“. E glupi narode!

  3. Proučavanjem ekonomskih kriza u istoriji, udar krize nastupa 6-9 meseci nakon nastanka njenog uzroka. Za ovu krizu je to otprilike ovaj period. Znači tek kreću muke za privredu. I sad treba vraćati kad počinje najteže! Već predviđam haos i nivo zaduženja koje će Srbija imati na kraju 2021 godina.

  4. Gispodja se presla kao deda Avram svojevremeno. Uspesna, pametna vredna usla je u ovakvu vladu da se kompromituje i da bude slika i figura i nista vise od toga.
    Ali zato idu plate navise u javnom sektoru od strucnjaka Malog.
    Kazu povecanje plata u javnom sektoru.
    Ovo nema veze s ekonomijom, ovo ima veze samo sa predsednickim izborima 2022 i enormnim zaduzivanjem drzave 6 milijardi evra u 2020.godini.
    Nema ekonomije koja ima logiku i koja moze za PAD PRIVREDNOG POSLOVANJA nagradi povecanjem plata.
    Potpuno nerazumno. Ali ne brinite, sve sto vam daje, oduzece vam poskupljenjem poreza na imovinu, TV pretplate, akciza za cigarete, alkohol, cigarete, poskupljenjem struje, komunalnih usluga, skolarine, putarine i svega o cemu imaju mogucnost da odluce.
    Najveca prevara i obmana, ali moguca kod nepismenih i pohlepnih je kada kaze IMAMO PARA JER SMO CUVALI ZA TESKA VREMENA. Aman ljudi, zaduzio se 6 milijardi, prodao dzab dzabane Komercijalnu banku daleko manjoj Ljubljanskoj banci tj NLB da se vlasi ne dosete.
    Da li je ovo tema doktorata, POVEĆANJE PLATA KAO POSLEDICA SMANJENJA PRIVREDNE AKTIVNOSTI I PADA BDP.
    Ovaj doktorat ce biti remek delo i postavice nove temelje ali i postulate ekonomije kakvi nikada i nigde do sada nisu vazili, a o tome ce placenim tekstom pisati i BILD kao svetkom cudu i novom pravcu, sto.manji prihodi to vece plate.

  5. tvrdim i kladim se da ce 10% firmi malih ,,pasti,,u prvom kvartalu a firmr medjedi tj drzavne firme ce ponovo biti subvencionisane..dakle odgoda obaveza od pocetka godine do kraja 2021 je neophodna.. ne uradi li to drzava male firmice ce ,,puci,, i tesko ce se oporaviti..posebno sto ce imati evidentirane blokade kod banaka po osnovu doprinosa i pdv i tako nece moci dalje konkurisati za bilo sto…

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.