Niški gradonačelnik Miloš Simonović najavio je juče da će dve lou kost kompanije od decembra ove godine leteti sa međunarodnog aerodroma Konstantin Veliki u Nišu na redovnim linijama za Italiju i Švedsku.

– Postigli smo dogovor sa italijanskom lou kost kompanijom Vind džet o redovnoj liniji između Niša i Bolonje. Dogovor o redovnoj liniji upravo zaključujemo i sa švedskom lou kost kompanijom MCA erlajns, koja se načelno složila sa našom idejom da linija do Švedske obuhvati i jednu vazdušnu luku u Nemačkoj. I švedska kompanija MCA leteće redovno od decembra – rekao je za Danas Simonović.

On je kazao da rukovodstvo grada i aerodroma pregovaraju sa irskom i engleskom lou kost kompanijom Rajan er i Džet tu kom, tako da se redovni letovi ovih kompanija iz Niša mogu očekivati u letnjem redu letenja 2010. Dolazak tih avioprevoznika u Niš omogućila je ratifikacija Sporazuma o otvorenom nebu u Skupštini Srbije, kao i nedavni zvanični dokument Jat ervejza, dostavljen na zahtev grada, u kojem se navodi da ta kompanija „nema kapaciteta da poveća broj linija iz Niša“. Niški gradonačelnik najavio je juče da će crnogorski Montenegro erlajns preuzeti liniju Niš-Cirih od srpskog avioprevoznika Jata koji je u zimskom red letenja odustao od te liniju. „Ovih dana pregovaramo sa Montenegro erlajnsom. Nedavno ukidanje linije od strane Jata je naša prednost jer više ne postoji nikakva državna prepreka da bilo koja druga aviokompanija leti iz Niša. U nadležnom Ministarstvu i Direktoratu za vazduhoplovni saobraćaj potvrdili su nam da prepreka sigurno neće biti. Niš više neće čekati na domaćeg avioprevoznika već će sam voditi računa o razvoju vazdušnog saobraćaja sa svog aerodroma“, rekao je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari