DW: Folksvagen stiže u Srbiju… ili Bugarsku?

Ostavite komentar


  1. Mi imamo stručni kadar… Evo ove godine u junu mesecu moja škola izbacuje na tržište rada celo odeljenje njima potrebnog zanimanja. Plan i program je prepisan i uglavnom nije loš. Neki naš stručnjak-ci je-su malo umešao-li prste pa ubacio neka vozila koja su prestala da se proizvode početkom devedesetih. Zanimanje izuzetno sa jako zvučnim nazivom’ Elektrotehničar za elektroniku na vozilima ‘. Kod nas zanimanje ima naziv u slengu: Stručnjaci za držanje ruku u džepovima-manekeni. Krivica nije njihova,nas nastavnika ili rukovodstva škole. Krivicu delimično snosi privredna komora i apsolutni krivac je država koja misli da smo mi sposobni da pomoću čarobnog štapića i kugle obučimo đake za to zanimanje. A što se tiče braće Bugara oni su što se tiče elektronske bili 50 godina ispred nas,zato što su ruska škola,pre ulaska u uniju. Trenutno su njihovi alati ( uređaju) među najboljima u svetu za dijagnostiku (komunikaciju sa automobili ma i kamionima). Moguće da dobijemo neku fabriku za ručno šmirglanje i poliranje ili neki magacin sa gotovim delovima . Normalno NAPREDNI. Stisneš dugde džak na rame,a malo zakasnio eto ga drugi.

  2. Ponudiće im A.V. takve uslove, da radnici rade kao u logoru, da državi ne plate ništa, subvencije koliko hoće! Treba mu to za izbore, kao hleba nasušnoga!

  3. Sta je onda sa fabrikom koja se vec uveliko zida u Turskoj i koja ce zaposljavati 5000 ljudi, a proizvodice seat I skodu. Zvanicno pocinje sa radom 2022 godine.

  4. Eno im Utvine hale na putu iz Pančeva za Kačarevo. Velike idealne i prazne!! Trebali nekad delovi za Boing da se prave.

  5. Ako Folksvagen proizvodi traktore. onda odmah u Srbiju uz subvenciju Beograda!

  6. jedina šansa da otmemo bugarima ovaj posao je da putin dozvoli nesmetan izvoz kod njih. bez ruskog tržišta nema šanse da dođu kod nas. sve te naše prednosti tipa tretiranja radnika kao robova padaju u vodu kod jedne takve kompanije kojoj bi takav publicitet doneo više štete nego koristi. robovi imaju prođu kod korejanaca jer je to kod njih normalno ali u ostatku sveta se to pre ili kasnije obije o glavu i zato to retko ko radi, pogotovo to ne rade kompanije kod kojih je imidž vrlo važna kategorija u poslovanju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.