DW: Paket mera Vlade – populizam ili dobar potez?

Ostavite komentar


  1. vladalac je odlučio da udeli 500 milona evra podanicima , svakom punoletnom 100 . to znači da će oko 5 milona punoletnih osetiti ovu iznanadnu milost . a šta je sa onih oko milion i po ? kojih milion i po ? onih koji čine je razliku između broja punoletnih u biračkom spisku i ovih punoletni(ji)h , koje će po okončanju vanrednog s.anja , a slučajno pred izbore , pokušati da podmiti . onih nepostojećih milon i po sigurnih glasova mu sleduje bez ulaganja ?

  2. Mere VLADE SRBIJE tj AV za mene i za ogromnu vecinu gradjana su velika nepoznanica, o tome treba da se IZ J A S N I S T R U K A, kao sto se o KORONI IZJASNILA STRUKA, a to VUCIC ZLOUPOTREBLJAVA DEBELO stalno sebe stavlja u PRVI PLAN, ( kao doktori su mutavi morao on sve da govori u njihovo ime, a kad je video koliko je preterao razboleo se od silnog rada otisao malo na odmor da DODJE SEBI sto je NEMOGUCA MISIJA ) , SVE ON DAJE OBECAVA , ko da mu je to dedovina, ispade da NIJE NJEGA NE BI POSTOJALA NI SRBIJA NI GRADJANI SRBIJE
    A ovo se sve radi kako bi obezbedio da POSLE PANDEMIJE I DALJE BUDE NA VLASTI
    JER BOZE MOJ . NARODE MOJ PA OVO JEDINO JA MOGU URADIM jos kad pocne da se DERE, kao da je jos uvek u NAVIJACKOJ HORDI sve je jasno

  3. Ovi ljudi na slici: Sinisa Mali i fikus M. Čadez na celu sa njihovim liderom Àleksandrom Vucicem, ukrali su moju ideju, koju sam ja izlozio kao predlog u 6 tacaka, u KOMENTARU, koji nazalost nije objavljen u Danasu, a poslat je vasem lustu, kao reakcija na tekst u kome je sagovornik bio Cedomir Cupic o vanrednom stanju . Zbog botovskog presretanja preko interneta ili nekog od urednika, koji nije hteo da objavi taj tekst, vec ga je prosledio u Predsednikov medijski pul kako bi on imao sta da prica bez obzira sto nije njegova ideja.
    I ne samo da su me pokrali, vec su moj predlog izvrnuli naopacke okrenuvsi ga kao vodenicu, koja ce od pomoci zaposlenima, koji su ostali bez posla u vreme epidemije, samo da melje za njih i njihove GOSPODARE. Kao sto je to bilo za vreme poplave 2014.
    Sustina mog predloga je bila da Drzava pokrene Nju dil, po ukidanju vanrednog stanja tako sto bi digitalizovala novcani opticaj, i svim punoletnim gradjanima podelila po 30.000 dinara ZA NOVI POCETAK, da se pokrenu u zivotu, zapocnu nesto da rade i istovremeno normalizuju placanje racuna za struju, vodu, telefon, kablovsku, poreza…
    Specificnost moje ideje je ta sto bi gradjani novac dobili po principu DOZVOLJENOG MINUSA, koje banke daju na dve godine vlasnicima tekucih racuna. I da za dve godine, kad se oporave novac vrate drzavi, samo bez kamate, jer troskovi.emitovanja ove novcane sume prakticno ne bi postojali, a interes bi se sastojao u tome, sto bi gradjani direktno, a drzava indirektno podigla likvidnost u javnom sektoru.
    Caka u tom predlogu je sto bi drzava dala pare gradjanima, a oni
    Bi istovremeno.njoj vratili u proseku po 100 evra ili 12.000 dinara koliki su obavezni mesecni racuni svake prosecne porodice.
    Ovim medjusobnim naplatama stvorio bi se novcani potencijal da svi ponovo pocnemo da radimo i da imamo sa cim da radimo.
    Da se ne bi ugrozila monetarna stabilnost zemlje, ova pozajmica gradjanima i redovnost u otplati racuna i poreskih obaveza, bila bi realizovana kao uplata DIGITALNOG NOVCA, na tekuce racune gradjana, kojim bi se izbegao trosak za stampanje novca, opticaj ubrzao do neslucenig brzina cime se cuva vrednost domace valute, DINARA, i sprecilo pranje novca u Srbiji to jest KRADJA BUDZETA, zbog.cega smo godisnje dosada gubilu dve milijarde evra.
    Nesto kao u Estoniji i
    ostalim naltickim drzavama koje u opticaju imaju digitalni novac.
    Naravno posle ovakvog restarta radnog procesa moralo bi da se nacionalizuje zdravstvo veterina predskolstvo i kompletno srednje i visoko skolstvo, vodovodi, kao i da se zabrani prodaja vecinskog paketa akcija Epsa i Telekoma.
    Naravno nekome, ko je umislio da se preko mehanizma paradrzave, drzavna imovina sada ima smatrati privatnom, ne odgovara to i ne podrzava ovakvu ideju. Sani zalosno je da se taj nalazi.na visokom.0olozaju u Srbiji, ili ima presudan uticaj na najvise zvanicnike.
    Naprotiv, taj NEKO pokusao je da iskrivi i iskoristi moju ideju u svom interesu. I otud zvaka za ludaka od 100 evra.
    A, izgleda da im se posebno nije
    svideo deo moje ideje u kojoj se kao bezbednosni garant realizacije novog restarta drzave posebno apostrofira Vojska Srbije, i njeno jacanje, jer je u dosadasnjem periodu slomljen ekonomski integritet zemlje, bas iz inostranstva, zato sto je drzava svojim reformama slabila vojsku, a policija koja je sve to vreme jacala nije uspela da ocuva drustveni kapital, pa je narod i drzava prakticno ostao go kao pistolj, jer su ih strani maheri opljackali.
    P.s. Niko nece pasti s vlasti ako se objavi neka ideja. Ali, hoce ako se husi svako.dtugacije misljenje da bi se nesti ucarilo, jer.u Srbiji.nems vise sta da se ucari, jer sve je razneseno

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.