U Zastavi promet u Kragujevcu preksinoć je otvoren objekat Dženeral motorsa za prodaju i servisiranje automobila marke Opel i Ševrolet. Rekonstruisani objekat, sa prodajnim salonom i halom za servisne usluge, otvorio je direktor prodaje DŽM za centralnu i jugoistočnu Evropu, Aldred Dankan.

U Zastavi promet u Kragujevcu preksinoć je otvoren objekat Dženeral motorsa za prodaju i servisiranje automobila marke Opel i Ševrolet. Rekonstruisani objekat, sa prodajnim salonom i halom za servisne usluge, otvorio je direktor prodaje DŽM za centralnu i jugoistočnu Evropu, Aldred Dankan. On je istakao da će prodajno-servisni centar DŽM u Kragujevcu biti regionalnog karaktera, te da je reč o jednom od najmodernijih objekata te vrste u Srbiji i šire. Direktor Zastave promet Goran Spasić ocenio je da ugovor sa Dženeral motorsom obavezuje kragujevačku prodajno-servisnu firmu da značajno poboljša kvalitet svojih usluga i dodao da će u Zastavi promet, početkom naredne sedmice, početi da radi i prodavnica originalnih rezervnih delova za Opelove i Ševroletove modele automobila.
Zastava i Dženeral motors su, inače, sredinom godine potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim su predviđeni, najpre, plasman Opelovog vozila „astra klasik 2“ na domaćem tržištu, a potom i sklapanje tog modela u kragujevačkoj Fabrici automobila. Zastava je u obavezi da do kraja ove i tokom naredne godine, bez carine, uveze 8.500 „astra klasika“ (do sada je uvezeno 1.300 „astri“, od čega je 800 prodato domaćim kupcima). Proizvodnja „astra klasik“ automobila u Kragujevcu trebalo bi da počne tokom naredne godine. Da li ugovor o saradnji sa Dženeral motorsom i otvaranje savremenog prodajno-servisnog centra DŽM u centru Šumadije predstavljaju uvod u eventualno strateško partnerstvo Zastave i najvećeg svetskog proizvođača automobila, znaće se, najverovatnije, krajem ove ili početkom naredne godine, kada bi, prema najavama iz Vlade Srbije, trebalo da bude raspisan tender za privatizaciju Zastavine Fabrike automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari