Ekološki ustanak predao zahtev za da se poništi licitacija Stare šećerane 1Foto: Shutterstock/Baloncici

Ekološki ustanak predao je Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika zahtev za da se poništi licitacija Stare šećerane.

Kako kažu iz ovog pokreta, zahtev da se poništi licitacija stečajnog dužnika DP “ Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898″ u stečaju usledio je „zbog nepoštovanja zakonske procedure“.

Iz Ekološkog ustanka dodaju da je procena vrednosti imovine stečajnog dužnika ključna, jer je, kako tvrde, procenjena daleko ispod tržišne vrednosti i bez poštovanja nacionalnih standarda prilikom načina vršenja procene.

„Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je juče izjavio da veruje da će Republika Srbija po pravu preče kupovine, ponudi da kupi pod istim uslovima stečajnog dužnika. Ovo je igra koju praktirkuju zaobilazeći zakonske propise. Da je postojala iskrena namera da se sačuva kultruno istorijska celina , država bi se javila kao pinuđač. Jasno je da su namestili hitnu prodaju ispod tržišne cene“, svojim partnerima u kriminalnim aktivnostima, kako bi pod istim uslovima, za istu bagatelnu cenu, kupili i pretvorili u ruglo, kulturno dobro“, poručuju iz Ekološkog ustanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari