Ekološki ustanak: Studija Rio Tinta jeftina propaganda i smekšavanje stava građana

Ostavite komentar


  1. Zar nije g. Vucic svojevremeno rekao kako ce se uskoro proizvoditi baterije na bazi natrijuma, jeftine, dugotrajne, ekoloski prihvatljive, Kinezi i Indijci podigle fabrike i vec proizvode tu vrstu baterija i kroz ispitivanje potvrdjuju valjanost ulaganja. A EU da pocne da kopa Litijum prvo u svom dvoristu i da potvrdi ekolosku prihvatljivost posle svake godine eksploatacije rudnika pa ako sve bude kako treba i nakon 5 godina mozemo da razmisljamo i o tome, mada ce do tada Natrijum Jonske baterije da budu uveliko u proizvodnji. Da ima pameti mi bi trebalo da se sa Kinezima dogovorimo da se i kod nas prave, mada su dali Madjarima, predpostaljam Litijum Jonske. Ziveli

  2. A šta ako nije jeftina propaganda…koliko onda Srbija gubi zbog sitnog politikanstva.

  3. Koliko znam Vučić je najavio da će se u Srbiji praviti natrijum jonske baterije koje su bolje i profitabilnije mada da se ja pitam ja bih dozvolio rudarenje litijuma ali uz svakodnevne kontrole ekoloških mera.

  4. Dajte mi vlas a ja necu da kradem a i ako kradem to je za vase dobro! Kad primitivci pocnu da prodaju pamet evolutivno naprednijima ,onda to ovako zvuci! Tu pricu prodajte nemcima,oni imaju najvise litijuma u Evropi! Mozda vam kod njih prodje! Ovde ce samo ta vam pukne rio tintara!

  5. Kole,sta gubi Srbija? 3% rudne rente koju ce lopovi da podele medjusobno!!! Znas li da eksploatacija litijuma zagadjuje : zemlju,vodu,vazduh? Znas li da su litijumove prasine kancerogene?Sta onda gubi Srbija??? Nemci imaju litijuma na desetine puta vise od nas!!! Zasto ga ne eksploatisu??? Knjigu u sake !!! Ne laj samo u vetar!!!

  6. Rio Tinto, mars iz Sbije!!!
    I neka povedu sa sobom ovu nasu mafiju sto je na vlasti!!!
    Ne moraju ni odgovaraju za sva zlodela, samo neka odu iz Srbije da ih vise ne gledamo i ne slusamo, a onda da neki pametni i posteni ljudi poput dr. Milica iz Nisa, krenu da oporavljaju nasu lepu Srbiju!

  7. Da su bezbedni kao sto se hvale nemci bi dozvolili da se kod njih vadi litijum ,ovako potpuno je jasno da oni za sobom ostavljaju pustos , zato mars iz Srbije

  8. Studiao (ne)štetnosti iskopavanja litijuma u Mačvi treba da se uradi na zahtev Republike Srbije a ne Rio Tinta. Pritom, moraju da je rade experti iz oblasti koja se obrađuje studijom iz zemlje i sveta a ne jeftini „stručnjaci“ koji ližu skute predstavnicima multinacionalnih korporacija. I vrapci na grani znaju ko i šta je ovde proem.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.