Politički i ekonomski odnosi Srbije i Crne Gore su u stalnom usponu, a moja predstojeća poseta Beogradu je dokaz da smo prošlost ostavili iza sebe i gledamo u budućnost – rekao je juče Milo Đukanović, premijer Crne Gore, na regionalnom savetovanju o obrazovanju u Miločeru, ocenjujući trenutne odnose Srbije i Crne Gore.

„Novo političko rukovodstvo u Beogradu je prepoznalo trenutak i mi zajedno gradimo bolje odnose kako u regionu, tako i između naša dva naroda“, naglasio je Đukanović.

U pauzi savetovanja, na marginama skupa crnogorski premijer se susreo sa Milenkom Dželetovićem, šefom ekonomskog tima Srpske napredne stranke, saznaje Danas. Đukanovića su interesovale mogućnosti za konkretnu ekonomsku saradnju Beograda i Podgorice. Dželetović je istakao da postoje veliki resursi za unapređenje ekonomske saradnje i da se očekuje da se impuls u tom pravcu da nakon predstojeće posete Đukanovića Beogradu gde će razgovarati sa državnim vrhom Srbije. Pomenut je projekat saradnje na Koridoru 11 ali i revitaliazacija pruge Beograd Bar gde je Đukanović rekao da je Crna Gora spremna da uradi svoj deo posla. Dželetović je istakao da je prioritet unapređenje regionalne saradnje, a odmah nakon susreta u Beogradu biće definisani projekti i zajednička saradnja u korist dva naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari