Sumirajući rezultate poslovanja u prvom polugodištu ove godine, analize stručnih službi pokazale su pozitivan rezultat poslovanja Elektrovojvodine od čak 600 miliona dinara.


Kada se to poredi sa istim periodom prošle godine, rezultati su evidentno različiti. Naime, u prvom polugodištu 2012. Elektrovojvodina je poslovala sa gubitkom od 668 miliona dinara. Godinu dana kasnije, zahvaljujući pre svega stabilnom i racionalnom poslovanju, konstantnom praćenju realizacije planiranog, a pre toga pažljivom planiranju zabeležena je drastična razlika u poslovanju. Od prošlogodišnjeg gubitka, Elektrovojvodina se u poslovnoj 2013. svrstala u red retkih kompanija koje posluju sa dobitkom.

– Tačno je da su retke firme koje danas mogu da iskažu ovakav rezultat. Naš rezultat je tim vredniji što je naš vlasnik država, a preduzeća u državnom vlasništvu koja imaju ovakav rezultat su još ređa – kaže direktor Elektrovojvodine Srđan Kružević, koji je na čelu Elektrovojvodine od oktobra prošle godine.

– Ovakav rezultat nije slučajan. Do njega smo došli zahvaljujući predanom i vrednom radu svakog zaposlenog u Elektrovojvodini. Naš zadatak jeste da poslujemo stabilno, jer time ispunjavamo svoju osnovnu funkciju, a to je da sistem bude u svakom trenutku u situaciji da do svakog našeg kupca isporuči onoliko električne energije koliko mu je potrebno. Stabilnim poslovanjem, kakvo zaista jeste, mi pokazujemo da smo zaista to u stanju, a društvenu odgovornost iskazujemo i zapošljavanjem mladih ljudi kojima pružamo priliku da svojim radom obezbede egzistenciju svojim budućim porodicama.

Iz ovog preduzeća očekuju da se pozitivan trend poslovanja Elektrovojvodine nastavi do kraja ove poslovne godine i da će 2013. godinu Elektrovojvodina završi sa dobitkom. S obzirom na to da je planirani rezultat poslovanja Elektrovojvodine za ovu poslovnu godinu bio gubitak od 200 miliona dinara, pa je već sada jasno da je to jedini plan koji neće biti realizovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari