Indijska Embasi grupa spremna je da počne izgradnju Tehnološkog parka u Inđiji, vrednog 600 miliona dolara i čeka da dobije zemljište za realizaciju tog projekta, kazao je ambasador Indije u Beogradu Adžaj Svarup. Ambasador je rekao da je Embasi grupa završila projekat tehnološkog parka i da je očekivala da ugovor o zakupu zemljišta dobije u aprilu ili maju ove godine, što se nije dogodilo zbog održavanja izbora.

Indijska Embasi grupa spremna je da počne izgradnju Tehnološkog parka u Inđiji, vrednog 600 miliona dolara i čeka da dobije zemljište za realizaciju tog projekta, kazao je ambasador Indije u Beogradu Adžaj Svarup. Ambasador je rekao da je Embasi grupa završila projekat tehnološkog parka i da je očekivala da ugovor o zakupu zemljišta dobije u aprilu ili maju ove godine, što se nije dogodilo zbog održavanja izbora. Projekat, kako je naveo, obuhvata ne samo osnovni deo tehnološkog parka već i prateće objekte – stambene, ugostiteljske i zabavne sadržaje, kako bi radnici tehnološkog parka mogli u potpunosti da se usredsrede na stručni rad i da ne razmišljaju o drugim stvarima. Izgradnja će početi u roku od nekoliko meseci od dobijanja dozvole, naveo je ambasador Indije i dodao da je Embasi grupa već izabrala jedno srpsko preduzeće za konsultanta u projektu. Memorandum o razumevanju za izgradnju tehnološkog parka potpisali su u septembru 2007. godine ministar ekonomije Mlađan Dinkić, vlasnik Embasi grupe Džitu Virvani i gradonačelnik Inđije Goran Ješić. Kako je ranije najavljeno, u izgradnju prve faze Tehnološkog parka bilo bi uloženo 60 miliona dolara, a planirano je da se za pet pet godina investicije povećaju na 600 miliona dolara.
Ukupno bi bilo izgrađeno 250.000 kvadratnih metara poslovnog prostora na 270 hektara i otvoreno 25.000 radnih mesta. Indijska Embasi grupa, osnovana je u Bangloru 1985. godine, bavi se izgradnjom IT i biznis parkova, a do sada je izgradila oko dva miliona kvadratnih metara komercijalnih i stambenih objekata. Među klijentima Embasi grupe su Aj-Bi-Em, Majkrosoft, Hjulit Pakard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari