Konfekcija DIORK iz Kragujevca i engleska firma IF Investment iz Londona pregovaraju o uspostavljanju poslovne saradnje, a ishod tih pregovora trebalo bi uskoro da bude poznat. „Sa predstavnicima kompanije IF Investment kontaktiramo već mesec dana, i ja se nadam da ćemo danas iz Londona dobiti informaciju o uspostavljanju saradnje naše konfekcije i te engleske firme“, izjavio je za Danas v.

Konfekcija DIORK iz Kragujevca i engleska firma IF Investment iz Londona pregovaraju o uspostavljanju poslovne saradnje, a ishod tih pregovora trebalo bi uskoro da bude poznat. „Sa predstavnicima kompanije IF Investment kontaktiramo već mesec dana, i ja se nadam da ćemo danas iz Londona dobiti informaciju o uspostavljanju saradnje naše konfekcije i te engleske firme“, izjavio je za Danas v.d. direktor fabrike DIORK, Radojica Perović.
On kaže da je engleska kompanija zainteresovana za zakup proizvodno-poslovnog prostora kragujevačke konfekcije, ali bi, u dogledno vreme, mogla da postane i većinski vlasnik DIORK-a. „Menadžment engleske kompanije za sada je zainteresovan za šestomesečni zakup proizvodnih pogona i poslovnog prostora DIORK-a. Ali, realno je očekivati da IF Investment postane i većinski vlasnik naše firme, koja je u postupku privatizacije, pošto je menadžment te kompanije već nagovestio mogućnost učešća na aukciji za kupovinu DIORK-a. Očito je, međutim, da engleska kompanija, pre eventualne kupovine, želi da proveri potencijale DIORK-a“, smatra Perović.
Podsetimo da je kragujevačka konfekcija DIORK, u maju 2003, bila prvo privatizovano društveno preduzeće u Srbiji. DIORK je tada kupio generalni direktor te firme Slobodan Pantić. Ali, samo nekoliko meseci kasnije Agencija za privatizaciju, poništila je kupoprodajni ugovor. Toj odluci Agencije prethodili su višenedeljni generalni štrajk i ulični protesti zaposlenih u DIORK-u, koji su se pobunili „zbog teških uslova rada i bednih nadnica“.
Tokom ove godine DIORK je potencijalnim kupcima nuđen na dvema aukcijama, ali bezuspešno, jer za kupovinu te kragujevačke konfekcije niko nije bio zainteresovan. Da li će DIORK, nakon višegodišnje agonije, napokon krenuti putem oporavka, znaćemo uskoro, možda, već danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari