EDS demantovao da su pametna brojila i daljinsko očitavanje povezani sa uvećanim računima za električnu energiju

Ostavite komentar


  1. Strasno je koliko ste nestrucni i prema ovom ozbiljnom sistemu se odnosite salabajzerski.

  2. Strašno šta se radi. U mojoj zgradi, većini su došli enormno visoki računi, a meni 700 din. 2 dana sam izgubio da bi to rešio jer je ne može racun biti toliki. Naravno, ništa nisam uspeo da rešim. Još su mi rekli da ako ne uplatim 5000 din, izgubiću status redovnog platiše. Isto su prošle i moje komšije. A to je sve zbog njihovog javašluka. Zar treba ja da idem da im čitam brojilo. I to su me terali.

  3. Sta se moze reci o epsu osim da su otimaci a to im dozvoljava ova vlast koja otima od naroda na sve

  4. Ja sam kupac,a ne potrošač, kupac plaća račun a potrošač troši bez obzira dali je plaćeno ili ne. Tačno je da su i umojoj zgradi zamenili satove, bez da su obavestili nas vlasnike ili upravnika zgrade, promenom satova potrošnja na novom satu sepovećala za 25 -30 posto. Meni netrebaju demanti , nego dq lično budem upoznat jer je to moje vlasnišvo koje sam platio.

  5. Ovo sto rade sa gradjanima je uzas,cista placka proizvoljno kako kome. A onda nas ubedjuju kako je sve ok. Na nasu zalost nema ko da zastiti gradjane!

  6. Ako se zna da ne postoji apsolutna zastita niti jednog sistema povezanog na internet a protiv hakerskih upada i potencijalnih programskih malverzacija onih koji imaju pristup tim serverima i podatcima, zasto se uopste prelazi na takve satove tj brojila kojima je moguce manipulisati!? ja dakle trebam da verujem EPSu, silom, da mi nece racun biti naduvan zloupotrebom nekoga unutar samog EPSa!? Ja ni sebi ne verujem a ne vama da verujem. Vremena bajki su prosla. A te price o uskladjivbanju sa EU mi je preko glave. Uskladjujemo se od vremena DOSa, 24 godine se mi kao uskladjujemo i nikako da se uskladimo,ajde odustanite vise molim vas, bar me batal;ite tih izgovora i te price, kad cujem Eu dobijem momentalno ospice a na uskladjivanje i proliv. Jel moze iko da predpostavi koliko sam se uskladjivanja naslusao za 24 godine???

  7. Objasnite onda kako mi januarski račun iznosi 9.300 din ako maltene pola meseca nije niko bio kući, radim smene u turnusu, TA pec uključena u nižoj tarifi, šporet na plin, klima dogreje po potrebi i bojler pretežno noću radi. Ispada da sam svaki dan kući i da mi je konstantno uključena peć i rerna.. A nisam jedini sa toliko uvećanim računom pa da se zapitam da li je u meni problem.

  8. Pametna inteligencija,ko je smislio nacin merenja potrosnje,nasao je nacin i nesto „drugacijeg“ merenja(verovatno),algoritmi su cudo .
    Zadnjih par meseci toliko varijacija do duplog racuna,a potrosnja mozda i manja u odnosu na predhodne hladnije zime,a potrosenih kilovata MNOGOOO visa !!!

  9. Kakvo pametno brojilo mi ga nemamo pa su nam racuni dupli.Banda epsovska.Treba platiti one koji su samo na spisku u firmi a ne rade.Samo me cudi kako se nije digla veca buka.

  10. Imam digitalno brojilo ,struju trodim oko 6000 din mesecno racun za februar mesec 27 ooo

  11. Ja demantujem EDS, jer oni bezočno LAŽU!
    Takozvana „pametna brojila“ omogućavaju daljinsku manipulaciju, kojom se može uticati na prikaz stanja potrošnje…
    To potrošač ne može ni na koji način da spreči, niti da dokaže.
    Zato je pojava nenormalno uvećanih računa najnormalnije povezana sa takvim (pametnim) brojilima, jer je tako omogućena manipulativna prevara i lopovluk…

  12. U Nišu sam uložio žalbu na očitano stanje i brojilo je „daljinsko“ kako kažu, nisu očitavali „ručno“ i nije postojala slika očitanog brojila. Ovo kao da je organizovano/orkestrirano, počevši od hakera pa nadalje. Sada ispada da je nemoguće dokazati sumnju u uvećan račun jer to više stanje pokazuje i brojilo, a struja, uz parno grejanje i u malom stanu, nikako nije mogla biti utrošena u tom iznosu?!

  13. To da su nesplatna brojila i izmesta je brojila izvan objekta na banderu je laz. Za to su mi trazili 1600e .

  14. Sram vas bilo lazovcine! Meni ste na reklamaciju odgovorili da nemate podatke o potrosnji struje. Kakvo je to brutalno krsenje zakona kad izdate racun odokativno, a ne na osnovu potrosnje

  15. Imam jednotarifno brojilo, stara zgrada… Poslednja tri racuna mi stizu sa iskazanom potrosnjim u visoj i u nizoj tarifi. Pri tom, na samom racunu ,gore desno, gde se prikazuje ocitano stanje pise da je potrosnja u nizoj tarifi 0, al u delu gde se obracunava u zelenoj i plavoj zoni pise.i visa i niza tarifa… Kako?

  16. Samo pametno brojilo posto je elektronski ima potrosnju koja izadje 1000-1500 dinara za 24h 30 dana. Pa vi vidite ko ce to da plati. Gprs modul za daljinsko ocitavanje takodje trosi struju kao i ostali delovi za daljinsko iskljucivanje struje portosacu ako kasni sa placanjem…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.