EPS Distribucija zbunila potrošače

U slučaju da ne potpišu ugovore kojima se odriču brojila za struju korisnici će morati da plaćaju njihovo održavanje

Ostavite komentar


  1. obavestenje o preuzimanju mernih uredaja merno razvodnih ormana prikljucnog voda instalacija i opreme u merno razvodnom ormanu korisnika sistema. tako pise u obavestenju. pitam ja vas a gde je zapisnik o primopredaji valjda kad se nesto predaje ugovorom tu pise ista se predaje. sta kad bude vise distributera struje da li ce to znaciti da D.O.O Eps elektrodistribucija nece dozvoliti da kupujete struju od drugog prodavca struje po meni ovo monopol EPS-a ja ga necu potpisati do daljnjeg sigurno , mnogo mi taj ugovor providan

    1. Kalo sada stvari stoje, ako preuzme brojilo i priključnu instalaciju , dužani su da je održavaju bez obzira od koga kupuješ struju. Ako kupuješ od drugog struju, oni distribuciji plaćaju za održavanje sistema. Nisi mislio valjda da na zapadu, gde to odavno funkcioniše, svaki prodavac struje ima svoju mrežu? Na šta bi to ličilo!?

  2. Pre pet-šest godina dali smo saglasnost EPSu da stara brojila zameni novim-digitalnim(tačnost,čitanje sa jednog mesta,…),izabran je bio i proizvođač(Francuzi…),od tada do danas mali broj strujomera i zamenjen?Da li će Distribucija ubrzati tu zamenu i hoće li ljudi dobiti potvrde da su „ustupili“ strujomer,da ne bi došlo do zloupotreba prema potrebama novog korisnika?

  3. Pre 15 godina sam potpisala ugovor sa elektodistribucijom o preuzimanju brojila. Zasto sada ponovo salju ugovore?

    1. Mislim da šalju samo onim, koji nisu potpisali taj ugovor.
      To je najverovatnije zbod tog, da se sve zakonski uredi pre odvajanja distribucije i prodaje.

  4. Sve sto su ovi iz EPS-a u ovom tekstu rekli, jeste „navodjenje vode na svoju vodenicu“. Prema Zakonu o energetici, ceo ovaj proces(ovo sto se sada radi) morao je biti obavljen do 31.12.2018. godine. Tako pise u Zakonu o energetici. EPS bi morao svim potrosacima ,koliko ih god ima, koja je to zarada koju ce ostvariti na osnovu poklona-potpisom ugovora kojim se odricu sopstvene imovine! I jos nesto. Moje brojilo, koje imam 35 godina ja sam odrzavao. Pa sto ne bi i dalje! Ili,neka EPS, koji dinara nije dao za moje sanduce, brojilo, osigurace i td. utvrdi cenu cele te moje „skalamerije“, da ponudu, pa me isplati, ja cu odluciti sta dalje . Ovako, ja svoju imovinu NE DAM! pa makar vredela 0 dinara.I kao do sada, snosicu troskove popravke, ili cu naci drugig distributera el.energije. Isto kao i moje pravo sa biram izmedju MTS-a ili SBB-a!

  5. Sad će uzeti naša (kvalitetna) brojila, npr. „Iskra“ a dati nam kineska koja su slabog kvaliteta i naštelovana da pokazuju više potrošenih kilovata !!!

  6. „Samo jedan deo njih koji živi u kućama su sami plaćali brojila i drugu opremu.
    Međutim, svima njima je to nadoknađeno tako što je ta suma uračunata odnosno umanjena u računu za priključenje na elektrodistributivnu mrežu koji plaća svaki potrošač tokom spajanja na istu.“!!!
    Hajde! Znači i onaj rad, „verujte meni ono što vam kažem a ne onome što ste sami videli i doživeli“!

    1. Da bih odvojio struju na dva brojila morao sam da kupim ormar, brojilo, kabal do bandere i limitatore i naplatili povezivanje.

  7. Celu prašinu oko preuzimanja merne opreme, priključnog voda….podižu oni, koji bi da na tezi „ne dam svoju imovinu“ profitiraju. Zakon o energetici je jasan i jedini vlasnik merne opreme… može da bude distributer, što je i interes građana. Slična situacija je bila i sa gasnim mrežama, koje su gradili građani pa je bilo ozbiljnih profita onih, koji su u ime građana tražili da građani budu deoničari distributera gasa. Interes građana je da sve do izlaza iz mernog ormana bude ispravno a taj uslov može da obezbedi samo distributer. Priča o baždarenju na štetu kupca je smešna, neutemeljena i rezultat potpunog nepoznavanja funkcionisanja distrubutivnog sistema EPS.

  8. EPS laže. I do sada su građani plaćali „održavanje“ kroz mesečni račun.

  9. Zašto EPS ne otkupi brojila, zašto preuzima?
    Evo ja ću da preuzmem EPS, to je u njegovom interesu.

    Tako smo platili uvodjenje telefona, a posle su to prodali privatnicima…

    1. Nije mi jasno ovo „reklamiranje“ po medijima i kao neka pretnja potrošačima.
      Kad se radi elektroinstalacija objekta, sve do priključka na nn mrežu (nisko naponska mreža nn) ugrađuje i finansira investitor i vlasnik objekta. Te priče da je el.distribucija dala brojila nisu tačne. Kad se objekat prima na mrežu distribucija preuzima u svoje vlasništvo sve što je na nemerenoj struji – znači zaključno sa brojilom. Čak je građanstvo učestvovalo u izgradnji trafo stanica i nn mreže da bi mogli da dobiju struju. Kad se prijavite za priključak dobijete tehničke uslove pa morate da izgradite trafostanicu, postavite napojne kablove, uzemljenja! ED dodje da samo zapečati brojilo i sve do brojila prelazi u njihovo vlasništvo.
      Možda to nisu pravno valjano uradili pa da sad potvrde. Ja imam tri brojila, i pre mnogo godina se isto ovo potpisivalo, bez pretnji i uslovljavanja, da se zamene stara brojila i stave nova. Dve ture su bile, prva je odrađena sa SAGEM brojilima (posle afera u nabavci, a brojila se nepraktična jer korisnik ne može ništa da pročita). Druga tura je započeta i nikad nije završena.

  10. „I ekspert za energetiku Vojislav Vuletić kaže za Danas da je u interesu potrošača da, kako je to zakonski regulisano, brojila preuzme EPS“
    PO KOM ZAKONU, NEKO MOŽE PRIVATNU-LIČNU IMOVINU, „PREUZME“-UZME-UKRADE!!!???
    Neka „EPS“ pokaže priznanicu da je brojilo, uklopni sat i sanduče kupio i onda može da je „preuzme“!!!
    Može da montira sopstvenu mernu opremu, pre mog priključnog kabla, pa mi prodaje kWh i „šlus“!!!
    To su ostaci „prethodnog“ sistema, koji niste promenili, kao i „SRBIJAGAS“, NAPLAĆUJETE „PRIKLJUČAK“!!!???
    Gde to ima u „EU“!?
    Onaj ko investira, NJEGOVA JE I MERNA OPREMA-POTROŠAČ PLAĆA kWh ili m³ ZEMNOG GASA!!!
    Ovako, I MOJA BABA BI BILA KAPITALISTA!!!
    Prekor iz Banata!

  11. Kada prodaju elektro mreže a neće se dugo čekati.Biće mogućnost da kupite ,,struju,,od bilo koga ali pošto koristite ,,njihova ,,merila biće taksa.Očekivati u Srbiji nešto pošteno,bez krajnjih misli i skrivenih manipulacija je prosto nemoguće.

  12. Učešće investitora (građana) u sistem prenosa električne energije je 50-100 pisto. Eps je zloupotrebljavaju to i koristio za plate, nagrade, provode, ogromne otpremnine. Veliki broj akcija za neke zaposlene, veliki familijarizam u zapošljavanju. Nezakonito priključi anje priključka struje (kotlova) mimo broila.

  13. Zasto nam EPS ne plati te strujomere koji su kostali po hiljadu maraka kada smo morali da ih kupujemo,kako to da smo ih mi kupovali,a sadz su EPSovi,nego samo izmisljate nove i nove smicalice

  14. Pa treba da se odreknemo stanova i kuća,,,jer tako onda nećemo plaćati porez, ,,

  15. Pa zar distribucija vec odavno ne radi sta hoce sa nasim brojilima ,menjali kad hoce

  16. Da li EPS Distribucija uopšte zna kome je poslala „dopise“ koje pominjete u ćlanku, ako zna da li ima potvrdu da je dotični dobio njihov dopis-odnosno da li su ti dopisi poslati preporučenom poštom i da li na dopisu postoji datum kada je poslat i kada ga je primila pošta u mestu gde gde se nalazi osoba kojoj je dopis upućen … svi merni uredjaji i druga oprema su oreuzeti od strane „neke distribucije posle“ 2004 godine a po donošenju ZAKONA O ENERGETICI … u svojim računima EPS navodi da sa potrošačima ima sklopljene ugovore … ko koga u Srbiji zajebava … a sve rad bogaćenja vladajuće elite …

  17. Ja govorim kao vlasnik kuće : SAM sam platio brojilo i ukloni sat i LAŽ je da je EPS ikada te troškove umanjio kroz struju. SAM sam platio kućište i obezbedio ga, pa čak i RAZVODNU KUTIJU preko koga je struja dovedena komšiji. SAM sam kopao kanal i kupio kablove i doveo struju do kuće. EPS je samo poslao trojicu likova koji su stavili pečat na szrujomer i TO SU NAPLATILI!. Tako da o lopovluk, kradju i mulja i u Eps-u sve se zna, a naročito o lažima kako se pravi obračun za struju i kuda idu pare za neobjašnjive stavke. Nisu gradjani zbunjeni ponašanjem vlasti preko Eps-pljačke, već su ugroženi mafijaškom nečovečnošću odredjenih likova iz vlasti. A ta žgroženost lako prelazi u nešto drugo, a svakako ne u zbunjenost!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.