EPS: Struju uvozimo po najnižim cenama 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

EPS nije prinuđen da nabavlja dodatne količine električne energije, jer su remonti na vreme isplanirani i unapred je nabavljena energija po cenama daleko povoljnijim u odnosu na one koje pominjete, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Srbije koje je pristiglo u redakciju Danasa povodom teksta “Struja iz uvoza poskupela, EPS prinuđen da je uvozi zbog remonta”.

Dalje se navodi da je remontna sezona tokom leta uobičajena praksa u svim elektroenergetskim kompanijama i nije nepoznata u elektroenergetskom svetu.

„Napominjemo da je ovih dana potrošnja električne energije veća i za 15 odsto u odnosu na prosek prethodnih godina zbog većeg korišćenja klima uređaja i tokom tih dana kroz optimizaciju rada elektroenergetskog sistema energija se nabavlja u satima kada je cena najniža“, kažu u EPS-u.

Standardni, produženi i kapitalni remonti rade se u skladu sa planom poslovanja EPS, a ovih dana u termo sektoru u toku su kapitalni remonti TENT A2 i TE KO „Kostolac  B1“, dok je u toku revitalizacija reverizbilne HE „Bajina Bašta“. Takođe, proizvodnja uglja u EPS je stabilna, a ugalj se uvozi isključivo shodno zahtevima, posebno imajući u vidu dugoročni kvalitet uglja iz RB „Kolubara“ sa kojim mogu raspolagati blokovi u TENT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari