EPS nema para ni za sebe: Koliko je Vučićeva najava o kupovini elektroprivreda u regionu izvodljiva?

Ostavite komentar


  1. Bg na vodi pa EXPO 2027 je primer kako da se drzava zaduzi abnormalno a da se pare gurajunundruge projekte. HVALI SE AV e da ima para a OVE DA UZME KREDIT OSN20 MILIJARDI EURA ZA EXPO koji ce da kosta 2 milijarde,ko je je ovde lud I DOKLE VISE DA NAS ZADUZUJE?

  2. Kakvo kupovanje drugih sistema kad ni svoje dvoristr nije sredjeno! Zaposljavate partijski i dalje po drzavnim firmama kojenodavno treba da smanjuku broj zaposlenih,uzimate kredite ,zaduzujute nas haos!

  3. Dali ce neko iz opozicije da napadne i optuzi ovu vlast za zaduzivanje . 2012 god dug Srbine je iznosio 19 milijardi eura a sad je oko.40 milijardi i ove za expo da nas zaduzi jos 20 milijardi eura dok ne ode sa vlasti. pa dokle vise

  4. Klasična populistička izjava namenjena rudarima Kolubare, koji će biti prva žrtva „zelene tranzicije“, i nema dodira sa realnošću.
    Sa ovom cenom električne energije EPS je mogao postati najveća energetska kompanija u regionu, da iz njega nisu IZVLAČENA ogromna finasijaska sredstva i to od komapnija koje su AV jako dobro poznate i više nago bliske !!!

  5. Sistem privatizacije od 5 oktobra je poznat,postoje dva pravca. Jedan podeliš ga u više celina i debelo zadužiš tako da mu kapital bude u visini duga recimo ko danas telekom. Eps je već nečiji koleteral za ove uzete kredite čiji videćemo za par godina. Petooktobarska matrica radi po istom sistemu

  6. Poenta je u tome da
    se „kupi“EP Republik
    e srpske i da se „po
    mogne“Dodiku da iza
    dje iz krize u koju je
    sam upao.Čisto polit
    ička trgovina.

  7. Pre par dana bivsi gen direkror Timasevic govori o tome da jedan megavat koji proizvodi Eps kosta 100 evra a da u evropi moze da se kupi za 60-80 evra.
    Eps je pravio gubitke i kad je imao svoj ugalj a ne sad kad veliki deo uglja kupuje cak iz Indonezije. Ali kod SNS kadrova sve je moguce.
    Epl i Gugl otpustaju radnike kad im ne ide a ovaj nas obecava nova zaposljavanja i to zna se koga

  8. Polako momci. Videćete. Prva je na redu Republika Srpska pa zatim deo nuklearne centrale u Madjarskoj. Kod EPCG će biti u fokusu od 2026.

  9. Šta je problem na sto milijardi evra duga (juče slušam ekonomistu) pozajmiti još pedeset?

  10. A gde vi vidite da bi EPS kupio Elektroprivrede u regionu? Koliko ja shvatam, to bi uradila Republika.

  11. Zna Vučić odakle mu je najveća pretnja, od rudara Kolubare koji su srušili Miloševića 5.oktobra 2000.god. pa talasa kako nema prodaje EPSa.

  12. EPS sa PRO TENT-om ima viška min.6.000 zaposlenih.Poprmali zadnjih godina godina sve članove SNS. Ne možeš da budeš ni čistač pogona ako nisu član SNS a kad Vučić drži miting oni prekidaju „posao“ i odlaze na miting.Glavni kadrovik za ta zapošljavanja je Darko Glišić.U EPS- postoje razna izmišljena radna mesta koja ne služe ničemu.

  13. …cinizam ovog čoveka nema granica, neodgovornost takođe. I to je konsekventno: izbaciš se pomoću ne tako bistrog i potkupljivog naroda na vrh lanca ishrane pa onda radiš bukvalno šta hoćeš. Kažu da on nema ni dana radnog staža u bilo kom poslu – kada je to u Srbiji bila prepreka napredovanja? Ima on i staž i doktorat u poznavanju Srpskog karaktera i to znanje uspešno naplaćuje 12 godina. Elektrane, leteći taksi, žičare… mora da naveče sedi u svojo velikoj fotelji u polumraku velike sobe i gleda film, ali ne na TV- nego premotava onaj daleko zanimljiviji – u glavi, i umire od smeha, jer mi i jesmo smešna i krajnje neozbiljna nacija…

  14. Kakva „kupovina elektroprivreda u regionu“, kad je , pre samo godinu dana, bila tema davanje 11 hidroelektrana mađarima i kakva kupovina u mađarskoj, kad je bilo planirano suprotno i o kakvom „balansiranju sistema“ bi tada pričali?
    Kakvu „stabilnost EPS-a“ očekivati, kada je sve više onih nestručnih, sa kupljenim diplomama, a sve manje stručnih profesionalaca koji polako odlaze jedan po jeda. To je i razumljivo, kad se zna da nije lako naći zajednički jezik sa neznalicama. Osim toga, plate godinama nisu povećavane, pa tako verovatno petnaestak diplomiranih inženjera prima mesečno koliko i jedan norveški bankar, član NO EPS-a.
    Ministarka, bivša agentkinja za kredite (i učesnica u prodaji Komercijalne banke slovenačkoj NLB banci), je posebna priča. Ko o čemu, bankarka o zaduživanju. Samo da uzme što više kredita, a za vraćanje, baš je briga. Opsednuta je i solarnim elektranama koje se često postavljaju na poljoprivrednom zemljištu i vetro parkovima koji se nekad postavljaju na mestu prethodno posečenih šuma. Ali, to je trenutno u trendu, a ministarka voli da prati trendove.
    Hoćemo li nekad saznati zbog čega je smenjen gospodin Tomašević?
    Znam, mnogo je. Ali, sve tačno.

  15. @ Misko
    Uglja ima za više decenija. Ali, nekom više odgovara da ga uvozi sa drugog kraja sveta.
    Nova zapošljavanja nestručnih i novi problemi.

  16. Cim je ovako krenula prica… Znaci eps na dobos… Uzas, koliko je bogata zemlja da pored sveg lopovluka i lose ekonomije mi ( osnosno oni ) i dalje imamo sta da prodaju

  17. EPS JE U KATASTROFI A PLJACKA GRADANA PREKO IZVRSITELJA. DODE TI RACUN I AKO IMATE DUG PREMOSI SE NA ISTI RACUN TO PLATIS POTOM RESENJE IZVRSITELJ PO ISTIM STAVKAMA PA KAMATA NA TO I TO JE CIST LOPOVLUK. OVAJ VUCIC IZIDE I PRICA GLUPOSTI DA TI SE SMUCI OD NJEGA LAZEAZE MAZE. MI SMO PROPALI NA CISTO.

  18. Popagale drvene bandere okolina Kruševca,došli vezai malo žicom uspravili i evo dve godine ne dolaze da zamene betonskim.Kažu majstori nema ni komada na lageru moraju naručiti,pa odakle stižu iz Kine brodom….Eh Srbijo!!!!

  19. @ Bracca
    Drvo izvoze u kinu, a parkove, njive i livade betoniraju, pa nema za betonske bandere nego treba da ih uvezu iz kine, kao i ugalj iz Indonezije, pored tolikih rezervi ovde.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.