Er Srbija lošija čak i od Kroacija erlajnza

* Kroacija erlajnz ima 1,7 puta veću rentabilnost po sedištu nego Er Srbija. Glavna prednost leži u enormno manjim troškovima goriva za preko tri milijarde dinara, pokazuje uporedna analiza poslovanja ekonomiste Dragovana Milićevića
Da li se državno partnerstvo sa Etihadom pokazalo kao promašaj?

Ostavite komentar


  1. Nije ni iznenađujuće kada je pronalazač "vazduplohova" bio upravnik areodroma "Nikola Tesla"!

  2. A zato su znači Arapi prestali da dolaze u Srbiju? Pa za koga smo onda napravili zakon da stranci slobodno kupuju zemlju? Svašta.

  3. Kao bivši JATov ekonomista i finansijski rukovodilac, primećujem da u analizi nije uzet u obzir da je AirSrbija ustvari samo "podkompanija" Etihada koja leti na nerentabilnim letovima, povezujući Etihadove linije i leteći na destinacijama gde Etihad ne može zbog "sporazuma o evropskom nebu" i u SAD. Kao što je JAT u SFRJ decenijam imao gubitke zbog domaćih političkih linija, između republika koje su bile nerentabilne, tako i AirSrbija sada snosi posledice pogrešne odluke da se "ugovorom o upravljanju" planiranje letova i posada izmesti u sedište Ethiada, bez kontrola Srpske strane kao i da se cele finansije izmeste u Etihad.

  4. To su te vučićeve privatizacije. Taj će zbog sopstvenog džepa da upropasti sve po Srbiji. Inače, odličan članak i sjajna ekonomska rubrika.

  5. Pa stvarno, zasto pre vikenda objavljujete vesti zbog kojih ce predsednik da se nasekira? Mislim, uterujete ga u laz. Ispada da Arapski prijatelji gledaju samo vlastiti interes.

  6. @☺
    Koje veze Aerodrom Nikola Tesla i Er Srbija imaju čoveče? Aj, neznalice, nalupajte još pluseva za tu glupost.

  7. Kad su prodali nebo mislio sam staće. Kad su odlučili da prodaju i oranice e otad ne mislim više ništa.

  8. Autor je samo u zakljucku mogao da doda i jos jednu stvar, da za razliku od Hrvatske koja ce ove godine potuci rekorde u prihodima u budzetu od turizma koji su preko 8 milijardi evra (skoro ceo godisnji budzet Srbije), u Srbiji je bila katastrofalna susa i prihodi u srpskom budzetu ce zbog toga biti manji od planiranih. Dakle, Hrvati koji zaradjuje mnogo vise novca od svoje privrede NE SUBVENCIONISU, ali Srbija koja je po broju stanovnika i povrsinu daleko veca, ali i duplo siromasnija zemlja SUBVENCIONISE i to arapsku kompaniju. Pa to samo neko sisao s pameti moze da nazove dobrim poslom. Cista pljacka poreskih obveznika u Srbiji

  9. Ekonomista Marko O.

    Ако сте заиста еконимиста онда би требало да знате да тих 8 милијарди евра нису приход буџета Републике Хрватсе, већ приход који је остварила хрватска туристичка привреда. Сигурно је да је део од тих 8 милијарди завршио и у буџету кроз разне порезе и таксе, али говорити о 8 милијарди буџетског прихода од туризма једноставно није тачно. Колико онда износи остатак буџета Хрватске? Или, ако је буџетски приход од туризма 8 милијарди евра, онда би значило да је приход туристичке привреде Хрватске 40 или 50 милијарди евра. То је исто као када би смо рекли да се из Србије годишње извезе малина у вредности нпр. 200 милиона евра, и да целокупан износ одлази у буџет.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.