Er Srbija: Počeo pilotski kadetski program u Vazduhoplovnoj akademiji 1Foto: Er Srbija/Dušan Atlagić.

Kompanija Er Srbija saopštila je da je danas potpisala ugovore sa 10 mladih pilotkinja i pilota, koji će u narednom periodu biti obučavani u Vazduhoplovnoj akademiji, a nakon završetka školovanja imaće mogućnost zaposlenja u avio-kompaniji, saopštila je Er Srbija.

Time je zvanično pokrenut pilotski kadetski program koji zajednički realizuju Vazduhoplovna akademija i Er Srbija, a koji predviđa školovanje deset kandidata tokom školske 2024/2025. godine za potrebe nacionalne avio-kompanije Srbije.

„Naša kompanija nastoji da zajedno sa Vazduhoplovnom akademijom, jednom od najvažnijih obrazovnih institucija u oblasti avijacije u Srbiji, kreira bolje uslove za mlade profesionalce i doprinese razvoju srpskog vazduhoplovstva. Pilotski kadetski program koji smo zajednički pokrenuli daje nam priliku da potencijalno angažujemo perspektivne pilotkinje i pilote odmah po završetku školovanja“, kazao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Ocenio je da će taj kadetski program omogućiti kompaniji da osigura kvalitetan i visoko kvalifikovan letački kadar za budućnost, a mladim pilotima jedinstvenu priliku da se odmah po završetku Akademije zaposle u nacionalnoj avio-kompaniji Srbije.

Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će srpska nacionalna avio-kompanija ponovo, posle nekoliko decenija, školovati svoje pilote u Nacionalnom vazduhoplovnom trening centru.

„Poverenje koje nam je Er Srbija poklonila potvrđuje kvalitet modela školovanja profesionalnih pilota koji smo razvili poslednjih godina kroz integraciju pilotske obuke i formalnog strukovnog obrazovanja. Posebno nas raduje to što će kadeti Er Srbije, čije školovanje danas počinje, osim pilotske dozvole, steći i diplomu strukovnih inženjera, na studijskom programu ‘Strukovni inženjer vazdušnog saobraćaja'“, rekao je Cvijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari