Er Srbija: Predstavljen EXPO avion 1Foto: Er Srbija/PROMO

Novi avion u floti kompanije Er Srbija brendiran bojama specijalne izložbe EXPO 2027 predstavljen je danas na aerodromu „Nikola Tesla“, sa ciljem da bude njen „leteći ambasador“ i da prenosi poruku o izložbi koja će okupiti više od 120 zemalja u Srbiji, saopšteno je.

„Za mene Air Serbia i EXPO predstavljaju dva uspešna simbola naše Srbije. Avion u bojama i dizajnu EXPO 2027 Beograd pozivaće ljude širom sveta da dođu u našu prestonicu i Srbiju, koji će 2027. godine biti centar regiona. Očekujemo da će EXPO biti ključni događaj koji će nam pomoći da nastavimo da rastemo i ostavimo uspešniju Srbiju našoj deci“, rekao je ministar finansija Siniša Mali, preneo je EXPO press tim.

Direktor kompanije Air Serbia Jirži Marek je rekao da je, sa željom da se doprinese promociji izložbe, širokotrupni avion Air Serbia dobio vizuelni identitet EXPO 2027, kao i da bi do kraja 2024. godine u ovu flotu trebalo da stigne još jedan avion istog tipa, koji će biti brendiran na isti način.

„Od Čikaga i Njujorka na Zapadu, do Tjenđina i Guangdžoua na istoku, avioni nacionalne avio-kompanije predstavljaće Srbiju i EXPO 2027 pred globalnom publikom“, izjavio je Marek.

Direktor preduzeća EXPO 2027 d.o.o. Beograd Dušan Borovčanin izjavio je da je ovo istorijski trenutak, kao što je „sve u vezi sa EXPO specijalnom izložbom – istorijsko“. „Svaki let ovog aviona prevoziće ne samo putnike, već i priču o našoj viziji za budućnost, u kojoj duh istraživanja i inovacija ne poznaje granice. Dok proslavljamo dolazak ovog veličanstvenog aviona, podsećamo se da ni nebo nije granica – ono je tek početak“, rekao je Borovčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari