Er Srbija: Predstavljen EXPO avion

Ostavite komentar


  1. JAT je ostavio pola milijarde dolara vredne slotove koje kako vidimo obilato koriste strani radnici i njihove kompanije pod imenom Air Serba a nama ostaju mrvice..Ako je aerodrom N.Tesla u francuskim rukama porazavajuca je situacija ..cemu slavlje..vise za tugu..

  2. Kad vidiš ove imitatore kako stoje onda samo jedno važi , majmun radi šta majmun vidi , a za avion me baš hriga

  3. Šta znači „novi“ avion? Da li je kupljen kao nov, ili je „nov“ u Er Srbiji, tako što je iznajmljen od nekog (verovatno od Aeroflota, pošto oni malo gde mogu da lete)? Zanima me kada je proizveden taj „novi“ avion, a ne kada je ofarban? Da nije možda, kao prethodni, iz 2008. godine?

  4. da li je avion kupljen, ili zakupljen???? Kao i svi do sada – šarena laža od „uspeha“!!!

  5. Ministra finansija Sinišu Malog gledamo malo pre na televiziji kako se hvali avionom Air Srbije sa 262 sedišta ali i dobijenim investicionim rejtingom koji je Srbiji dodelila američke rejting Agencija S&P pa umesto da Siniša Mali kaže
    Standard end Purs ministar kaže SNP.
    Koliko znamo SNP je američki index, fjučers – hartija od vrednosti koja se kotira na Vol Stritu i drugim svetskim berzama. Moguće da ministar višak uštedjenih pare finansira preko brokerskih kuća u ovaj index koji je jedan od američkih sa zavidnim rastom i profitom.
    Američka Agencija FIČ je Srbiji dala rejting BB plus sa pozitivnim izgledima što je neinvesticioni ili špekulativni rejting.
    Kod američke Agencije MUDIZ koja je u avgustu 2023.godine snizila najviši kreditni rejting američke vlade a
    imamo Srbiji dodeljen Ba 2 rejting što je dva nivoa ispod investicionog.
    Ove tri američke Agencije su obična finansijska društva u vlasništvu krupnog kapitala u čijem interesu dižu i spuštaju rejtinge preduzeća i banaka po Evropi i prave haos a ostvaruju ogromnu dobit koristeći mobopolski status. Karakterističan je u ovim Agencijama netransparentan mehanizam odlučivanja. Odlučuju :
    nekadašnji brokeri sa Vol Strita, analitičari, ekonomski stručnjaci i novinari. Kada duboka država ima interese u nekoj državi povećanjem investicionog rejtinga pravi teren da se u toj državi vlada može lakše zaduživati a kao kolaterali davati nacionalne resurse, energ. potencijal itd.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.