Er Srbija: U avgustu prevezeno više od 558.000 putnika, od početka godine tri miliona 1Foto: Dušan Atlagić

Er Srbija je u avgustu 2024. godine u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 558.524 putnika, što je povećanje od 4,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je nacionalni avioprevoznik.

„Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, kompanija je obavila 5.278 letova, za 3,6 odsto više nego u avgustu 2023. godine. To je najveći broj prevezenih putnika i realizovanih letova tokom jednog meseca od kada Er Srbija posluje pod sadašnjim imenom“, navode u Er Srbiji dodajući da su nedavno zabeležili tri miliona putnika od početka godine.

„Taj rezultat ostvaren je 15 dana ranije u odnosu na prethodnu rekordnu godinu. Nakon najuspešnijeg jula, došao je i avgust tokom kojeg smo premašili sve dosadašnje rekorde po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Uspeh nas motiviše da dalje unapređujemo usluge i proširujemo mrežu destinacija. Već 19. septembra ponovo polećemo za Nicu, a 30. septembra po prvi ćemo uspostaviti direktnu redovnu liniju između Beograda i Guangdžoua“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.
 
Najtraženije destinacije Er Srbije u avgustu bile su Tivat i Podgorica u regionu, Cirih, Pariz, Frankfurt i Barselona u Zapadnoj Evropi, dok su u evromediteranskoj zoni najpopularniji letovi bili do Istanbula, Larnake i Atine. Tokom prošlog meseca zabeležena je i velika potražnja za letovima do Njujorka u Severnoj Americi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari