Er Srbija u defanzivi

* Er Srbija preuzela defanzivnu poslovnu strategiju smanjenja troškova, umesto povećanja prihoda nakon prestanka državnih subvencija, kaže ekonomista Dragovan Milićević
Ukidanjem linije za Abu Dabi i okretanjem ka kraćim relacijama menja se poslovna politika nacionalne avio-kompanije

Ostavite komentar


  1. neka spuste cene ili neka se skinu sa nase grbace/ budzeta, i da letimo kao ljudi sa low cost, koje AV pokusva da otera zbog er srbije! (do londona wizzair +60e rt, er srbija +250e!)

  2. Ukratko, uz poklonjen gradjana Srbije od 49 mil evra, Er Srbija je zaradila 2,7 mil evra! Uz poklonjenih 70 mil. evra, sledece godine, Er Srbija je zaradila celih 3.9 mil evra!
    Koliko su gradjani poklonili u 2016oj? Nadam se bar 100 miliona evra, jer bi onda Er Srbija sigurno ostvarila i celih 4 mil. evra "profita"!
    Ali to nije problem, dok su u pitanju "braća" i "lični prijatelji" našeg Premijera Vučića. U nekim normalnim država, već davno bi se povela istraga – ko je tu kome brat i prijatelj i koliko duboko u čiji džep dosežu ove bratske veze.
    Ja cenim da će na celom poslu naš tihi partner, kome se ime ne pominje, biti dobar bar par stotina miliona evra… na račun mene i vas.
    Gde si UBPOKče, zašto spavaš?

  3. Bicemo edihatovi kocijasi,dobavljacemo im lokalne putnike da bi oni ubirali profit na dugackim i profitabilnim linijama.Videce se vrlo brzo (kada nestanu drzavne subvencije) "genijalni" potez ,neznanje ili prevara nasih "talentovanih biznismena"koji su na vlasti.

  4. Linija za NY je posluzila za samopromociju SNS-a(Mali i Mihajlovic) a nije ni cudo sto jedini A330 nije pun jer vozi samo putnike za NY a kad se utipka recimo BEG-LA onda AS ubira samo do Berlina a odatle kajmak preko okena skuplja Air Berlin koji je takode neuspesna kcerka Ethid Airwaysa kao i Alitalia, pa zasto bi Air Serbia bila izuzetak. Uostalom i gen.dir.Ethihad Airwaysa Hogan je nedavno smenjen sigurno ne bez razloga. Cela arapska filozofija se zasniva na uzasnom bogatstvu odakle se donira cash a kada ga vise nema zbog opet pojevtinile nafte onda sledi stecaj pa opet Jovo nanovo i ko se uhvati u kolo tesko izlazi.

  5. placaju avionske karte ( Vuciceva subvencija ) ali, bez putovanja – lideri u regionu!!!!!!!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.