Er Srbija u julu prevezla sedam odsto više putnika neko pre godinu dana 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

Er Srbija je u julu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 548.009 putnika, što je 7,2 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, saopšteno je danas.

Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu je srpska nacionalna avio-kompanija obavila 5.203 leta, 6,8 odsto više nego u julu 2023. godine, kada je reč o letovima ka redovnim destinacijama.

„Za sedam meseci 2024. godine prevezli smo 2.427.811 putnika na redovnim i čarter linijama, što je rast od 9,26 odsto u poređenju sa prošlom godinom“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

On je dodao da je u čarter saobraćaju zabeležen nešto manji broj putnika i letova u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, pre svega zbog manjeg interesovanja putnika za pojedine destinacije, usled aktuelnih geopolitičkih zbivanja, kao i naše šire ponude destinacija u redovnom saobraćaju.

Najtraženije destinacije Er Srbije prošlog meseca bile su Valensija, Malaga, Palma de Majorka u zapadnoj Evropi, dok su u evromediteranskoj zoni najpopularniji letovi bili do Larnake, Irakliona, Istanbula, Izmira, Krfa, i Rodosa.

Tokom jula zabeležena je i velika potražnja za letovima do Tjenđina u Kini, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari