er srbijaFoto: FoNet/Er Srbija

Er Srbija je u junu 2024. u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 439.051 putnika, odnosno 16.688 više nego u istom mesecu prošle godine, saopštila je danas ova kompanija.

Sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom juna realizovala 4.466 letova, odnosno tri odsto više u odnosu na isti mesec 2023, čime je Er Srbija oborila svoj junski rekord u broju prevezenih putnika i realizovanih letova, zabeležen prošle godine.

„Er Srbija pod sadašnjim imenom i brendom posluje od 2013. godine. Mesec za nama, po broju prevezenih putnika i realizovanih letova, bio je naš najuspešniji jun u proteklih skoro 11 godina“, naveo je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić, prenela je ta kompanija.

Prema njegovim rečima, od početka 2024. godine, u redovnom, sezonskom i čarter saobraćaju i na preko 90 destinacija, Er Srbija je prevezla više od 1,8 miliona putnika.

„U jeku smo letnje sezone, svakodnevno beležimo visoku popunjenost naših putničkih kabina, pa je za očekivati da će rezultati u narednim mesecima biti još bolji“, izjavio je Rupić.

Najtraženije destinacije Er Srbije u junu bile su Cirih, Pariz, Barselona, Amsterdam i Frankfurt u zapadnoj Evropi, Podgorica i Tivat u regionu, dok su u evromediteranskoj zoni, najpopularniji letovi bili do Larnake, Istanbula i Atine.

Tokom juna zabeležena je i velika potražnja za letovima do Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari