Etno mreža dobila prostor na Kalemegdanu 1FOTO: Aleksandar Jančević/NALED

EUdruženje Etno mreža dobilo je svoje mesto u Beogradu na Kalemeganu u rekonstruisanoj Zindan kapiji, odakle će domaćim i stranim gostima ponuditi autentične proizvode, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Namera nam je da ovaj prostor postane deo turističkih ruta i da, budemo uvršteni na mapu obilazaka, jer nudimo autentičan suvenir izrađen rukom, čime doprinosimo obogaćivanju turističke ponude i pozicioniranju našeg glavnog grada, i izvoru prihoda za žene na selu, istakla je izvršna direktorka NALED i predsednica Etno mreže Violeta Jovanović.

Violeta Jovanović je naglasila da kulturno nasleđe Srbije zaslužuje i svoj izlog u Knez Mihailovoj i reprezentativan galerijski prostor za posetu državnih delegacija.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je Etno mreža pronašla prostor na Kalemegdanu, kao značajnoj istorijskoj lokaciji.

Ambasada Kanade u Srbiji kontinuirano daje podršku udruženju Etno mreža, a ambasador Džajlz Norman rekao je da je otvaranje izložbeno-prodajne galerije na Kalemegdanu „veoma posebno mesto za srpsku tradiciju koje pokazuje njenu raznovrsnost i lepotu“.

Divno je što su u ovaj projekat bili uključeni mnogi akteri, te zajedno učinili da se očuva kulturna baština, rekao je Norman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari