Evropska unija najviše profitirala od kosovskih taksi Srbiji

Analiza podataka Agencije za statistiku Kosova pokazuje ko je i koliko zaradio od toga što Priština ne ukida carine od 100 odsto Beogradu

Ostavite komentar


  1. re: Evropska unija najviše profitirala od kosovskih taksi Srbiji

    NEKO IZ EU PODRŽAVA TAKSE PRIŠTINE: Kažu da treba pratiti trag novca da bi se došlo do izvora korupcije.

  2. Tako je to kad se svađaš sa komšijama, misliš da si najpametniji, želiš da komšiji crkne krava, a na kraju krava crkne tebi! Mi se zavadili sa svim komšijama, ko pusto ostrvo smo. Šta će biti kad nam pocrkaju sve krave?

    1. naravno!a komsije divne, korektne, i zele nam sve najbolje, taman posla da nama crkne krava !eu postena prema nama , samo , mi , eto , takvi kakvi smo!

      1. Ovo je odavno jasno, samo ne znam sta vam je trebalo toliko vremena da ukapirate! Cuj jedan Ramus se setio da uvede takse od 100 posto, taj bre nebi umeo ni dve ovce da sacuva da mu Nemci ne sugerusu sta da radi! Pored toga sto Srbi beze u Nemacku i cene njihovu robu pored Engleza Nemacka je za nasu zemlju najvece zlo i oni nam nikada nece zaboraviti da smo kao mali narod ustali protiv njih.

      2. Kada euforija postane nacin zivota i rada srpske drzave,ispadne da svi,,mrze ,, srbe.Srbija ne treba da ,,brine,,clan je UNESKA,Interpola,OUN,…ima SPC koja se bori sa svima i brani srpstvo i pravoslavlje u Crnoj Gori,Kosovu,B i H,Hrvatskoj,Makedoniji,pa jos i u Albaniju.Srbija je dozivela katasrofu od koje nije nista naucila.Zalosno za sve nas.

      3. Hajde recimo komsijasa leve strane nije dobar.Ali ovaj desni pa ovaj preko puta,ovaj iza.Valjda svi nisu losi.

      4. Previše gledaš televiziju i slušaš vođu. Putuj malo u susedne zemlje, putuj malo evropom. Upoznaj ljude, nauči nešto, pa ćeš sigurno drugačije razmišljati.

    2. Jel’ moze jedan primer gde je nasa drzava sistematicno „zamisljala“ kako komsiji „crkava krava“?
      Ovde je slucaj gde siromasne i/ili slabije komsije imaju komplekse i pokusavaju da najbogatijem i najjacem komisiji pobiju „krave“.
      I sta tu nije jasno?

      1. Dal je moguce da na to verujes sta si pisao „Ovde je slucaj gde siromasne i/ili slabije komsije imaju komplekse i pokusavaju da najbogatijem i najjacem komisiji pobiju krave“ sto posto si vucicev bot

    3. Mi imamo ogromne mogucnosti izvoza,samo treba neko da to iskoristi.nije nama potreban izvoz na Kosovo i Metohiju,problem je Srpsko stanovnistvo koje trpi siptarski teror!

    4. TAKO SMO GOVORILI KRAJEM OSAMDESETIH, NE MOGU SLOVENCI BEZ SRPSKIH SIROVINA, PA ZABRANISMO UVOZ NJIHOVE ROBE A SAD SLOVENIJA NAJRAZVIJENIJA BIVSA REPUBLIKA…

  3. Para vrti gde burgija neće. Kad padnu takse vratiće se srpska roba, jer niko ne može povoljnije da izveze na Kosovo od Srbije.Što zbog blizine što zbog kvaliteta. Živi bili pa videli

    1. Цена и транспортни трошкови робе из Србије је свакако нижа, а о квалитету робе из Србије у односу на европску робу не би требало говорити. Далеко је сунце….

    2. Kad smo kod blizine prodajnog trzista, jel ti to potkopavas vucicevu genijalnu tezu o srpskom izvozu na kinesko trziste.
      A kad smo kod kvaliteta, valjda su i Kosovo i Kina manje zahtevni od Rusije.

  4. Uvođenje taksi i podržavanje uvođenja taksi su ustvari ponovne sankcije Srbiji, a iz statistike je uočljivo da se povećanje izvoza odnosi na povećanje izvoza hrane, a ne izvoz tehnike, dakle, pritisak je najveći na stanovništvo Kosova i Metohije, a ne industriju, što je kršenje ljudskih prava, i zato treba tražiti da se na Kosovu i Metohiji uspostave barem slični uslovi na prelazima kao što bi će biti u Irskoj nakon Bregzita, i inače trebamo bezuslovno insistirati da se u pregovorima Srbije i EU u vezi sa Kosovom i Metohijom koriste slični principi kao i u pregovorima EU i Velike Britanije, jer to je „state of art“ u vezi sa sličnim situacijama u međunarodnoj politici.

  5. Uvođenje taksi i podržavanje uvođenja taksi su ustvari ponovne sankcije Srbiji, a iz statistističkih podataka u ovom članku je uočljivo da se povećanje izvoza odnosi na povećanje izvoza hrane, a ne izvoz tehnike, dakle, pritisak je najveći na stanovništvo Kosova i Metohije, a ne industriju, što je kršenje ljudskih prava, i zato treba tražiti da se na Kosovu i Metohiji uspostave barem slični uslovi na prelazima kao što bi će biti u Irskoj nakon Bregzita, i inače trebamo bezuslovno insistirati da se u pregovorima Srbije i EU u vezi sa Kosovom i Metohijom koriste slični principi kao i u pregovorima EU i Velike Britanije, jer to je „the state of art“ u vezi sa sličnim situacijama u međunarodnoj politici.

  6. Pa iz ovoga je potpuno jano zašto ih EU toliko “ snažno pritiska“ da bi ukinuli takse!!!

  7. Odličan tekst koji jasno, snagom argumenata, pokazuje da svojom smišljenom, antiustavnom politikom Vuçiq čini sve da Kosovo i Metohiju isključi ne samo iz političke nego i ekonomske sfere Srbije.

  8. Koja smo mi j…. zemlja i ekonomija kada nam opstanak zavisi od taksi jedne omanje drzave.

    1. To jeste pravi dokaz koliko smo jaki. Dok svaki dan AV nam soli panet o ekonomiji i razvoju, prosecna plata kod nas je nisa nego na KiM.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.